пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

.Сутність та особливості сучасного уроку іноземної мови. Вимоги до уроку:

формування вмінь з усіх чотирьох видів мовленнєвої діяльності комунікативний характер вправ; змістовність уроку (використання автентичних матеріалів, адекватність навчальних прийомів цілям і задачам уроку); комплексність/інтегрованість уроку (взаємодія видів мовленнєвої діяльності, коли вони сприяють формуванню один одного); висока активність розумово-мовленнєвої діяльності учнів; різноманітність форм роботи учнів; мотиваційне забезпечення навчал діяльності; зміна ставлення до помилок учнів як до свідчення процесу навчання; ведення уроку іноземною мовою, створення іншомовної атмосфери на уроці; перетворення учнів з об’єктна навчального впливу з боку вчителя в суб’єкт навчал діяльності, врахування індивідуально-психологічних особливостей учнів та їх пізнавальних потреб.

Загальні психолого-педагогічні вимоги до уроку. 1)Організаційні (наявність продуманого плану та чітко поставлених цілей уроку; організована діяльність учнів на уроці; вчасна підготовка навчально-методичного забезпечення уроку, тобто ТЗН, наочності, роздаткових матеріалів; раціональне використ часу та активізуючий темп ведення уроку). 2)Дидактичні (чітка постановка теми, цілей зрозумілих і досяжних, конкретних завдань, раціонал використ часу; навчальна діяльність підпорядковується головній цілі – комунікативній спрямованості; особистісно орієнтований підхід до навч, врахування індивід особливостей і потреб учнів; самостійна і творча робота учнів, робота з книгою, словником, аутентичними матеріалами; комплексна реалізація на уроці загальнодидактичних та спеціал методичних принципів навч; раціональне управління пізнавальною та практичною діяльністю учнів). 3)Виховні (Передбачення можливостей для реалізації певних виховних задач; відповідність мети, змісту, методів і засобів уроку ідеям педагогіки співробітництва; забезпечення тісного зв’язку змісту уроку з життям; забезпечення різнобічного розвитку учнів, їхніх інтересів і обдарувань). 4)Психологічні (вивчення і врахування на уроці вікових та психолог особливостей кожного учня; реалізація особистісно-гуманного підходу до дитини; дотримання педагогічного такту; уміння володіти собою, бути толерантним, доброзичливим; уміти використ різні види мотивації пізнавал діяльності, підтримувати і стимулювати увагу та інтерес учнів до навч). 5)Гігієнічні (дотримання температурного режиму, норм освітлення, чистоти приміщення; уникнення одноманітності у навчальній роботі з метою запобігання перевтоми учнів).

Роль вчителя на уроці. Головна роль вчителя на уроці –роль фасилітатора (допомагає дітям наватися, перетворює дитину з об’єкта впливу на суб’єкт). Проф якості: 1)проф компетенстність, фахова підготовка та ерудиція; 2)вільне володіння навчальним матеріалом; 3)знання психолого-педагогічних основ навчання і виховання учнів; 4)досконале володіння сучасними ТЗН; 5)справедливість, вимогливість, людяність.

Основні риси сучасного методу навч інозем мови у серед школі. Принципи комунікативного навч інозем мови.

 

12


08.12.2016; 19:33
хиты: 129
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
языки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь