пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Утворення і діяльність політичних партій Великобританії.

Політичні партії. Важливим наслідком першої виборчої реформи 1832 р. є перетворення провідних політичних партій Англії. Колишні назви втратили в сучасній обстановці будь-який сенс, тому торі перетворилися на консерваторів, а віги - у лібералів. Поряд з назвами партій змінилася і їх структура. З'явилася необхідність реєстрації виборців, складання виборчих списків. Ці функції взяли на себе новостворені місцеві партійні організації, з'явилося поняття постійного партійного членства.

Ліберали і консерватори по черзі змінювали один одного при владі. При цьому ліберали представляли інтереси великої буржуазії, мали у своєму розпорядженні підтримкою дрібної буржуазії і чинили сильний вплив на верхівку робочого класу. Протягом 60-70-х рр.. ліберальна партія перебудувалася: у всіх виборчих округах були створені її постійні комітети, в яких працювали штатні чиновники. Керівництво партії було зосереджено в центрі. Нова система отримала завершення після створення в 1877 р. Національної ліберальної асоціації.

Консервативна партія до 80-х років поступалася лібералам в силу і вплив. Вона спиралася на земельних власників, великих феодалів і англіканську церкву. В кінці 70-х років вона була реорганізована за зразком лібералів. У 1833 р. створено Національну раду консервативних асоціацій.

У 1906 р. була утворена Лейбористська партія Великобританії. Вона являла собою федерацію різних організацій: тред-юніонів, Незалежної робітничої партії, Соціал-демократичної Федерації та ін Вирішальний вплив в новій партії набули дрібна буржуазія і робоча аристократія. У 1906 р. лейбористи вперше завоювали 29 місць у парламенті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


28.12.2014; 22:22
хиты: 343
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
всемирная история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь