пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Становлення становопредставницької монархії у країнах Західної Європи.

Представницькій монархії в Німеччині передувала ленна монархія. Феодальний розкол в Німеччині набув невідворотності і проіснував до 19ст.
Англія, як ранньофеодальна держава, виникла ще в 9 ст урезультаті обєднання 7 англосаксонських королівств. Нормандське завоювання 1066 та проголошення герцога Вільгельма англійським королем мало сильний вплив на подальшу історію Англії. Вона майже уникнула феодальної роздробленості, та характеризувалась ранньоє централізацією, якій сприяла політика Вільгельма Завойовника. Він проголосив себе верховним власником землі. Цей період отрима назву Сеньйоральної монархії.

Передумовами формування монархій було економічне пілнесення в 13-14 ст пов’язане з ростом міст і ростом торгового обігу, накопиченняям капіталу. Це спричинило станову консолідацію західноєвропейського суспільства. В нових умовах стало можливим поступове обєднання держав на національній основі, посилення королівської влади, яка шукала підтримки у представників станів.

Початок становлення представницької монархії в Німеччині припадає на 14 ст.
В Англії оюєктивніпередумови для переходу до нової форми монархії з і становим представництвом почали складатися на початку 13ст. Проте королівська влада не виявляла бажання залучати до вирішення державних итань представників станів. У зв’язку з цим, визнання права станів на владу відбулось під час гострих соціально-політичних конфліктів. Рух за обмеження зловживань очолили барони, до якиї іноді приєднувалось лицарств

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


28.12.2014; 22:22
хиты: 309
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
всемирная история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь