пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Строки чинності суміжних прав.

  Строк чинності майнових прав інтелектуальної власності на всі об´єкти суміжних прав встановлений єдиний — п´ятдесят років. Початок перебігу зазначеного строку починається з 1 січня наступного року, який настає за роком, в якому мали місце юридичні факти, що стали підставою виникнення майнових прав на об´єкти суміжних прав. Початок перебігу цього строку починається:

а) для прав на виконання — зі січня року, наступного за роком здійснення першого запису виконання, а за відсутності такого запису - з 1 січня року, наступного за роком здійснення виконання;

б) на фонограми і відеограми — зі січня року, наступного за роком її опублікування, а за відсутності такого опублікування, з 1 січня року, наступного за роком вироблення фонограми, відеограми.

Опублікуванням фонограми, відеограми — випуск в обіг за згодою виробника виготовленої програми, відеограми в кількості, здатної задовольнити, з урахуванням характеру фонограми, відеограми, розумні потреби публіки шляхом їх продажу, здавання в майновий найм, побутового чи комерційного прокату, надання доступу до них через електронні системи інформації таким чином, що будь-яка особа може їх отримати з будь-якого місця і в будь-який час за власним вибором, або передачі права власності на них чи володіння ними іншим особам. Опублікуванням фонограми, відеограми вважається також депонування фонограми, відеограми у сховищі (депозитарії) з відкритим доступом та можливістю одержання в ньому примірника фонограми, відеограми.

На передачі (програми) організацій мовлення — зі січня року, наступного за роком її першого здійснення. В даному разі мова йде не про момент створення програми, а саме момент здійснення, тобто фактичної передачі.

 

127. 


25.12.2014; 22:27
хиты: 155
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь