пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

19.2.Нормотворчі, представницькі, координаційні, контролюючі, установчі, охоронні, міжнародні функції Президента України

.

Представницька функція - представляє державу в цілому у внутрішніх і зовнішніх відносинах. Статус глави держави багато в чому залежить від існуючої у державі форми правління і форми державного режиму. У державах з монархічною формою правління главою держави є монарх (король, імператор, цар і т. ін. ). У державах, де формою правління є республіка, главою держави вважається президент.
Координаційна підфункція Президента України: право Президента на звернення до парламенту, право вето і право під­писання законів, а також право подання кандидатур окремих членів уряду та право скасування уря­дових актів дає можливість главі дер­жави впливати на дії Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з метою налагодження їх конструктивної взаємодії між со­бою.
Контрольна функція Президента України зумовлена, з одного боку, необхідністю контролю за втіленням в життя рішень і актів самого глави держави, а з іншого — повноваженнями Президента відносно підзвітних і відповідальних перед ним органів.

 Закріплені у Конституції право законодавчої ініціативи Президе­нта, (у тому числі право визначати законопроекти невідкладними), а також його право вето і право підписувати закони (ст. 93, пунк­ти 29, ЗО ст.106) визначаютьнормотворчу функцію глави Україн­ської держави.


24.12.2014; 12:01
хиты: 129
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
конституционное право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь