пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

33.Особливості претензійно-позовної роботи у Пенсійному фонді України.


Загальні положення щодо організації претензійно-позовної та правової роботи в системі органів Пенсійного фонду визначені “Положенням про Пенсійний фонд України”, затвердженим указом Президента України від 06.04.2011 р. № 384/2011, “Положенням про головні управління Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі”, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 27.06.2002 р. № 11-2, “Положенням про управління Пенсійного фонду України у районах, містах і районах у містах”, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30.04.2002 р. № 8-2, “Загальним положенням про юридичну службу міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, державного підприємства, установи, організації”, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.11.2008 р. № 1040; Рекомендаціями про порядок ведення претензійної та позовної роботи на підприємстві, в установі, організації, які схвалені постановою колегії Міністерства юстиції Ук­раїни від 15 січня 1996 року № 2
Основним завданням юридичної служби ПФУ є організація претензійно-позовної та  правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог законодавства, інших нормативних актів Пенсійним фондом, його органами, їх керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань і функціональних обов’язків, а також захист інтересів Пенсійного фонду в судах.
У судових інстанціях робота юридичної служби в цілому зводиться до претензійно-позовної роботи, яка включає до себе наступні елементи:
1) підготовку, одержання та складання документів, не обхідних для пред’явлення і розгляду претензій та позовів;
2) пред’явлення і розгляд претензій, підготовку позовів;
3) підготовку відповідей (відзивів, заперечень) та заяв про перегляд рішень, ухвал, постанов суду в апеляційному та касаційному порядку;
4) захист інтересів Пенсійного фонду при розгляді майнових, переддоговірних та інших спорів у судах;
5) здійснення організаційно-технічних заходів (реєстрація, облік, зберігання та відправка претензійно-позовних матеріалів);
6) забезпечення контролю за претензійно-позовнимпровадженням;
7) розгляд, аналіз, узагальнення результатів претензійно-позовної роботи;
8) підготовку висновків, пропозицій щодо поліпшення претензійно-позовної роботи.
Під час виконання завдань, покладених на юридичну службу у зв’язку з захистом інтересів Пенсійного фонду та його органів в судах та інших органах, під час розгляду правових питань і спорів юридична служба виконує функції, передбачені абз. 2 п. 2.4.1. Положення № 23-1.
Відповідно до ст. 27, 31 ЦПК України особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії з документів, долучених до справи, одержувати копії рішень, ухвал, брати участь у судових засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, а також свідкам, експертам, спеціалістам, заявляти клопотання та відводи, давати усні та письмові пояснення судові, подавати свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб, користуватися правовою допомогою, знайомитися з журналом судового засідання, знімати з нього копії та подавати письмові зауваження з приводу йогонеправильності чи неповноти, прослуховувати запис фіксування судового засідання технічними засобами, робити з нього копії, подавати письмові зауваження з приводу його неправильності чи неповноти, оскаржувати рішення і ухвали суду, користуватися іншими процесуальними правами, встановленими законом. Крім того, позивач має право протягом усього часу розгляду справи збільшити або зменшити розмір позовних вимог,відмовитися від позову, відповідач має право визнати позов повністю або частково, а сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії процесу.
Після розгляду справ по суті юридична служба узагальнює їх результати та доводить до відома заінтересованих структурних підрозділів відповідних органів Пенсійного фонду України та його органів.


21.12.2014; 23:26
хиты: 137
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь