пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

25. Організація виконання договорів та контроль за їх виконанням


Видається Наказ, в якому необхідно визначити чіткий порядок укладання, виконання договорів і контроль за їх виконанням.
В Наказі доцільно передбачити:
структурний підрозділ, відповідальний за оформлення, реєстрацію і облік договорів; підрозділи з якими проекти договорів повинні бути погоджені, строки погодження;структурні підрозділи, що приймають міри по врегулюванню розбіжностей по проектах договорів;порядок погодження протоколу розбіжностей;систему контролю за виконанням договірних зобов’язань ;облік та зберігання договорів і усієї договірної документації.
Своєчасне і належне оформлення договору є необхідною передумовою для його виконання. Виконання договору полягає у здійсненні сторонами прав, виконанні ними обов'язків, що виникли із зобов'язання, основаного на договорі.
Характер дій, які одна сторона вчиняє на користь іншої, визначається змістом конкретного виду договору.
Суб'єктами виконання , як правило, виступають сторони, що уклали між собою договір. Виконання договору, може бути покладено в цілому або в частині на третю особу, якщо це передбачено встановленими правилами, а так само якщо третя особа пов'язана з однією із сторін адміністративною підлеглістю чи відповідним договором. У цьому разі відповідальність за невиконання або неналежне виконання зобов'язання несе сторона за договором, з якого воно виникло, якщо законодавством не передбачено, що відповідає безпосередній виконавець.
Переважна більшість договорів, належать до двосторонніх, тому кожна із сторін є наділеною правами та обов'язками.
Виконання договірних зобов'язань підпорядковується певним загальним вимогам (принципам): а) належного виконання; б) реального виконання; в) взаємного сприяння; г) економічності.
Принцип належного виконання договору полягає у вимозі точного додержання сторонами всіх його умов щодо суб'єктів, предмета, строків, способів, місця виконання зобов'язання. Відповідно до ст. 161 ЦК зобов'язання повинні виконуватися належним чином і в установлений строк відповідно до вказівок закону, акта планування, договору, а за відсутності таких вказівок - відповідно до вимог, що звичайно ставляться. У проекті ЦК (ст. 550) також зазначається, що при виконанні зобов'язання можуть застосовуватися звичаї ділового обороту, а також мають враховуватися засади добросовісності, розумності та справедливості.
Зобов'язання мають виконуватися у натурі, тобто закон вимагає реального виконання договору..При порушенні якихось умов договору (наприклад, щодо строку) виконання визнається неналежним, проте при цьому зберігається обов'язок виконання у натурі з додержанням інших умов договору, що не втратили значення для контрагента. Відповідно до ст. 207 ЦК сплата неустойки, штрафу або пені за прострочення або інше неналежне виконання зобов'язання і відшкодування збитків, заподіяних цими порушеннями, не звільняють сторону від виконання зобов'язання у натурі, крім випадків, коли втратило чинність планове завдання, на якому був оснований договір між організаціями.
Принцип взаємного сприяння полягає в тому, що кожна із сторін договору повинна всіляко сприяти другій стороні у виконанні нею своїх обов'язків. Умови такого взаємного сприяння мають юридичне значення тоді, коли вони закріплені в договорі або передбачені спеціальними нормативними актами.
Суть принципу економічності полягає у вимозі до кожної із сторін поважати інтереси контрагента за договором, а також інтереси держави і суспільства в цілому, вживати необхідних заходів до відвернення або зменшення шкоди, яка може виникнути у зв'язку з неналежним виконанням зобов'язань, своєчасно інформувати другу сторону про ці заходи тощо.
Контроль за виконанням:
1.Там де укладається велика кількість договорів доцільно організувати контроль технічними способами, це звільняє структурні підрозділи від ведення журнального чи карткового оперативного обліку.2).Безпосередній контроль.3).Перевірка дотримання законодавства про порядок прийому продукції і товарів по кількості і якості, контроль за належним оформленням актів прийому.4).У випадках порушення – пред’явлення претензій.5).Якщо претензії необґрунтовано відхилені або не задоволені – підготовка позовних матеріалів до суду.


21.12.2014; 23:26
хиты: 117
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь