пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

66. Специфіка проблем міжнародного маркетингу.

В сферу проблем міжнародного маркетингу входить широке коло питань управління попитом, відносин з субпідрядниками, посередниками і споживачами, аналіз технологічних, фінансових аспектів розвитку і багато іншого. Сукупність елементів і чинників міжнародної макроекономічної системи виступає, таким чином, як маркетингове середовище вітчизняного підприємства (фірми, компанії)-учасник зовнішньоекономічної діяльності. Саме це середовище унаслідок присутніх у ньому елементів також може розглядатися як неоднорідне явище, усередині якого є різні складові - мікросередовище і макросередовище.

Внутрішнє середовище фірми, її зовнішнє мікро- і макроекономічне оточення на зарубіжних ринках, а також принципи і методика проведення міжнародно-маркетингової політики утворюють тканину зовнішньоекономічної підприємницької діяльності, лежать в основі відповідної різноманітної практичної роботи.

Розглянемо проблеми міжнародного маркетингу, що виникають в практичній роботі фірм, що здійснюють діяльність на зовнішньому ринку.

Окрім названих вище особливостей, міжнародний маркетинг відрізняється високим ступенем комплексності (табл. 14.1).

Таблиця 14.1 - Комплекс проблем міжнародного маркетингу

Різна культура, різна мова, склад розуму, ділові традиції, стандарти               Валютні проблеми                Економічні соціальні відмінності

Різні економічні системи і ступені відкритості та закритості ринку   Відмінні політичні і правові системи  Відмінні вимоги і передумови використання виробів

Відмінні умови збуту              Відмінні господарські

інфраструктури реалізації продукції      Різна ситуація з конкуренцією

Це вимагає глобального планування з урахуванням чужої культури, складу розуму, мови, стандартів і торгових звичаїв. Співробітники, що працюють в правлінні фірми і за кордоном, повинні проходити постійне навчання, знайомлячись з цілями і вимогами зарубіжних партнерів на ринку.

 


19.12.2014; 23:50
хиты: 103
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь