пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

46.Особливості розвитку інтеграційних процесів в Європі.

Аналіз подій 2008-2009 рр. та економічної ситуації, що склалася потім, підтвердив необхідність зміни інтеграційного вектору ЄС з розширення на поглиблення. Цей процес обумовлений об’єктивною необхідністю – посиленням економічної неоднорідності всередині ЄС на фоні послаблення наглядових та контрольних функцій в економічній сфері.

Слід зазначити, що поглиблення інтеграційних процесів в ЄС вимагає відповідних інституційних змін у системі забезпечення економічної і політичної стабільності Євросоюзу.

Враховуючи, що основним джерелом загроз економічній безпеці ЄС під час фінансово-економічної кризи 2008-2009 років став фондовий ринок, країнами Євросоюзу було визнано необхідність посилення контролю та нагляду за цією сферою.

На саміті ЄС у грудні 2009 р. було ухвалене принципове рішення про створення нової наднаціональної архітектури нагляду і контролю за фінансовими ринками, основу яких мали складати Європейська рада аналізу системних ризиків (EuropeanSystemicRiskBoard, ESRB) та Європейська система фінансових контролерів (EuropeanSystemofFinancialSupervisors, ESFS). На даний час можна підвести перші результати їх функціонування.

Європейська рада аналізу системних ризиків як незалежний орган ЄС була створена в межах запровадження макропруденційного нагляду за фінансовими ринками на рівні ЄС з метою запобігання або пом’якшення наслідків системних ризиків для фінансової стабільності в Євросоюзі. Вона має сприяти нормальному функціонуванню внутрішнього ринку і тим самим забезпечити стійкий внесок фінансового сектора в економічне зростання.

ESRB утворено відповідно до Регламенту  Європейського парламенту і Ради ЄС № 1092/2010 від 24.11.2010 р. Діяльність інституції забезпечується Європейським центральним банком, а місцем розташування визначено Франкфурт-на-Майні

Основними завданнями ESRB визначені такі:

- збір та аналіз необхідної інформації;

- виявлення та визначення пріоритетності системних ризиків;

- визначення сфер, де такі системні ризики вважаються значними;

- надання рекомендацій щодо виправлення становища у зв'язку з виявленими ризиками;

- надання, в разі виявлення ризиків або загрози виникнення надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути, конфіденційної інформації Раді ЄС з оцінкою ситуації для прийняття відповідного рішення;

- здійснення моніторингу результатів застосування застережень і рекомендацій;

- співпраця з органами Європейської системи фінансових контролерів, зокрема, з метою визначення кількісних та якісних показників для ідентифікації та вимірювання системних ризиків;

- координація своєї діяльності з діями міжнародних фінансових організацій, зокрема МВФ і Радою з фінансової стабільності (FSB), а також органами макропруденційного нагляду за фінансовими ринками інших країн.

На даний час Головою ESRB є Жан-Клод Тріше, президент Європейського центрального банку.

Європейська система фінансових контролерів являє собою нову структуру нагляду за фінансовими ринками ЄС. До складу ESFS увійшли три новостворені установи: Європейський орган з банківської діяльності ( EBA), Європейський орган із страхування та пенсійного забезпечення (EIOPA) і Європейський орган з цінних паперів та фондового ринку ( ЕСМА), замінивши відповідно Європейський комітет банківського нагляду (CEBS), Європейський комітет страхового та пенсійного нагляду (CEIOPS) та Європейський комітет регуляторів ринку цінних паперів (CESR).

Основним завданням агенцій є нагляд за діяльністю банків, фінансових і страхових компаній, пенсійних фондів. До функцій ESFS належить контроль за виконанням загальноєвропейських банківських правил, а також моніторинг виконання екстрених антикризових заходів.

Основними повноваженнями ESFS визначені такі:

- розробка проекту Зводу правил щодо технічних стандартів (нормативів) для загальноєвропейського фінансового ринку, який має бути схвалений Комісією;

- сприяння підготовці угоди щодо обміну інформацією між національними наглядовими органами, а у разі потреби – участі при вирішенні будь-яких спорів з метою прийняття узгоджених управлінських рішень;

- забезпечення послідовного застосування правил та технічних стандартів Євросоюзу, у т.ч. шляхом розгляду відповідних запитів;

- здійснення прямих наглядових повноважень щодо кредитних рейтингових агентств;

- координація дій та прийняття рішень в надзвичайних ситуаціях.

Процес утворення нових наднаціональних органів Євросоюзу не обмежується лише фінансовою сферою. Так, у рамках дискусії щодо інституційного забезпечення макроекономічної та макрофінансової стабільності привертають увагу ініціативи Німеччини та Франції щодо формування «економічного уряду» ЄС. На даний час принципової згоди щодо цього питання немає: на тлі загострення проблем у єврозоні, обумовлених борговою кризою в Греції, суттєво посилюються позиції противників поглиблення економічної інтеграції, які виступають за обмеження повноважень наднаціональних структур, а в країнах-донорах послаблюється підтримка населенням політики правлячих сил.

Економічні проблеми в ЄС породили певні суперечності між країнами-членами, зокрема, з питань:

- посилення бюджетної дисципліни, надання фінансової допомоги (протиріччя між країнами донорами та реципієнтами);

- проведення єдиної міграційної політики (перш за все, щодо «закриття» кордонів для емігрантів та біженців з поза меж ЄС);

- проведення єдиної зовнішньої політики (насамперед, щодо участі у військовій операції в Лівії).

Такі розбіжності ускладнюють функціонування нової зовнішньополітичної та дипломатичної інституції – Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (ЄСЗД), створення якої було однією з вимог Лісабонської угоди.

Служба призначена для більш чіткої координації європейської зовнішньої політики та ефективного представництва ЄС за кордоном.

Очолює ЄСЗД Верховний представник ЄС у закордонних справах та з питань політики безпеки (К. Ештон). 60 % персоналу Європейської служби зовнішньополітичної діяльності складають європейські чиновники, що покликане гарантувати дипломатичній службі ЄС європейську ідентичність. Ще третина співробітників -  це представники дипломатичних служб країн-членів Євросоюзу.

 


19.12.2014; 23:50
хиты: 112
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь