пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

29. Міжнародний кредит як міжчасова торгівля.

Міжнародний кредит - міждержавний рух капіталу в формі надання валютних і товарних ресурсів на умовах зворотності, строковості та платності.

Як економічна категорія він виражає відносини між кредиторами та позичальниками різних країн з приводу надання, використання та погашення позики разом із відповідними відсотками.

Міжнародний кредит розглядають як особливий вид міжна¬родної торгівлі. Ця торгівля — не обмін товару на товар, а обміном сьогоднішнього товару на товару в майбутньому. Такий обмін на¬зивають міжчасовою торгівлею.

Міжнародний кредит дає можливість торгувати в часі. Як¬що країна-кредитор надає позику, то вона продає нинішнє спожи¬вання за споживання в майбутньому. Країна-позичальник, беручи позику, отримує можливість витратити сьогодні більше, ніж за¬роблено, в обмін на зобов'язання виплатити компенсацію в май¬бутньому за сьогоднішнє споживання. Які країни беруть позики, а які їх надають визначається виробничими можливостями.

Значення міжнародного кредиту саме й полягає в тому, що завдяки йому відбувається перерозподіл капіталів між країнами у відповідності з потребами і можливостями більш прибуткового його застосування.

 


19.12.2014; 23:50
хиты: 101
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь