пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

28.Міжнародна інвестиційна діяльність.

Міжнародна інвестиційна діяльність — це сукупність практичних дій суб’єктів по вкладенню інвестицій за рубіж та іноземних інвестицій. Вона перерозподіляє у просторі і часі ресурси між окремими суб’єктами й об’єктами різних країн.

Міжнародна інвестиційна діяльність -- це діяльність, що пов'язана з експортом й імпортом капіталів, технологій, послуг, здійсненням разом з іншими державами проектів, створенням спільних підприємств, з інтеграційними процесами у різних сферах.

Її суб'єктами -- інвесторами є фізичні особи, корпорації, національні та міжнародні фінансові інституції, уряди країн, а суб'єктами -- учасниками є фізичні та юридичні особи, які забезпечують реалізацію інвестицій як виконавці замовлень або доручень інвестора.

Зрозуміло, що головним суб’єктом інвестиційної діяльності, який приймає рішення про вкладення коштів є інвестор. Його іноземна діяльність зумовлена розвитком господарських зв’язків між країнами світу, і залежить вона як від об’єктивних економічних законів, так і від політико-економічної мети діяльності національних держав у світовому політичному та господарському просторі.

Здійснюється міжнародна інвестиційна діяльність у двох напрямках: вивезення капіталу та залучення іноземних інвестицій.

Вивезеннякапіталузумовлюєтьсяпіддієютакихчинників: - Надлишкомкапіталівукраїні (низькінормиприбутку, чибраквідповідноїекономічноїструктуридлязастосуваннякапіталів.)- Потребою у нових ринках збуту, сировини.- Формування певного рівня конкурентоспроможної економіки.- Міжнародний поділ праці.- Транс націоналізація економіки.- Пошук стабільних умов застосування капіталів.

Необхідність залучення іноземних інвестицій виникає за:- обмеженості внутрішніх інвестиційних ресурсів;- низької інвестиційної активності власних інвесторів;

- необхідності забезпечення разом з інвестиціями нової техніки та технології;

- бажання створити конкурентоспроможну економіку та освоїти світові ринки;

- потреби в модернізації соціальної інфраструктури суспільства.

 


19.12.2014; 23:50
хиты: 108
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь