пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Білет №29

1.Підстави для перерахунку пенсій.
Перерахунок пенсії – це процедура повторної оцінки розміру вже призначеної пенсії у зв’язку зі зміною обставин, наданням нових документів, прийняттям нових законодавчих актів, зміни соціальних стандартів тощо.
Підставою для індивідуального перерахунку може бути додатково надані документи, які дають право на подальший перегляд розміру виплачуваної пенсії. Порядок подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за №1566/11846 від 27.12.2005.

2.Прожитковий мінімум та його законодавче забезпечення.
Суми прожиткового мінімуму на 2014 рік встановлено Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 16.01.2014 р. Працездатні особи--1218 грн,  Особи, які втратили працездатність -- 949 грн., Загальний показник--1176 грн. Прожитковий мінімум – вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров'я набору продуктів харчування (далі – набір продуктів харчування), а також мінімального набору непродовольчих товарів (далі – набір непродовольчих товарів) та мінімального набору послуг (далі – набір послуг), необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості (Закон України «Про прожитковий мінімум» від 15.07.99 р) Прожитковий мінімум   визначається   нормативним   методом  у  розрахунку на місяць на одну особу,  а також окремо для  тих,  хто  відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:   дітей віком до 6 років;  дітей віком від 6 до 18 років;   працездатних осіб;  осіб, які втратили працездатність.
Прожитковий мінімум застосовується для:
встановлення розмірів   мінімальної   заробітної   плати   та  мінімальної  пенсії  за  віком,  визначення  розмірів   соціальної  допомоги,  допомоги  сім'ям  з дітьми,  допомоги по безробіттю,  а  також стипендій  та  інших  соціальних  виплат  виходячи  з  вимог  Конституції України та законів України;

3.Чи може мати чотирьох дітей вийти на пенсію на пільгових умовах?
1. Ні, тільки за наявності 5 дітей.   2. Жінкам, які народили п'ятеро або більше дітей і виховали їх до шестирічного віку, а також матерям інвалідів з дитинства, які виховали їх до цього віку, надається право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу, що закріплено в абзаці 4 пункту 3 розділу XV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”. 
     Водночас, згідно з пунктом “ж” статті 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” право на пенсію за віком на пільгових умовах незалежно від віку і трудового стажу мають жінки, які працюють у сільськогосподарському виробництві та виховали п'ятеро та більше дітей до 14-річного віку.   
Порядок призначення пенсій на пільгових умовах жінкам, які працюють в сільськогосподарському виробництві та виховали п'ятеро і більше дітей, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.1992 № 244. Пунктом 2 цієї постанови визначено, що право на пенсію на пільгових умовах має вищевказана категорія жінок, які зайняті на постійній роботі у сільськогосподарському виробництві у колгоспах, державних господарствах, міжгосподарських підприємствах, кооперативах, орендних колективах, а також у фермерських та інших господарствах незалежно від форм власності та господарювання.


10.12.2014; 22:42
хиты: 152
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь