пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

50. Прийоми виокремлення окремих частин тексту

Текст дозволяється виділять кількома способами:

-виділення великими літерами;

-виділення розрядкою;

-виділення підкреслюванням;

-виділення курсивом;

-виділення жирним шрифтом.

Виділення тексту великими літерами.

Якщо ми даний текст друкуємо на друкарській машинці, то натискаємо на замок верхнього регістр, друкуємо слово великими літерами та знімаємо з замка верхнього регістру.

Якщо ж ми друкуємо цей текст на персональному комп'ютері то перед тим як друкувати даний заголовок ми перемикаємось в режим «Caps Lock» на клавіатурі. При цьому це виглядатиме так, наприклад, ОГОЛОШЕННЯ.

Виділення тексту розрядкою.

При друкуванні тексту на друкарській машинці робимо 2-3 (два-три) пропуски, натискаємо на клавішу письма в розрядку, друкуємо даний текст та відключаємо клавішу письма в розрядку. Робимо 2-3 (два-три) пропуски.

Якщо ми друкуємо текст на персональному комп'ютері то друкуємо даний текст за допомогою пробіла після кожної літери. Це виглядатиме приблизно так, наприклад, о г о л о ш е н н я. Та в наш час на персональному комп'ютері такий метод виділення використовується рідко.

Виділення підкресленням.

При друкуванні виділення даним методом на друкарській машинці ми друкуємо рядок тексту

a) окремих слів. Повертаємося до першої літери виділеного слова, підкреслюємо його від першої до останньої літери;

b) фраз та виразів. Повертаємося до слів в лапках, підкреслюємо вираз, фразу в лапках.

c) Речення в цілому. Повертаємося до першої літери в слові речення, підкреслюємо весь рядок.

При друкуванні таким же методом на персональному комп'ютері вже занадто простіше. Достатньо лише виділити потрібний нам текст та вибрити відповідний тип виділення на панелі інструментів ПК. Даний текст матиме такий вигляд: Оголошення.

Виділення тексту курсивом.

Звичайна друкарська машинка не має такої можливості виділяти текст курсивом тому даний тип виділення модна використовувати лише за допомогою персонального комп'ютера. Ми виділяємо потрібний нам текст та вибираємо відповідний тип виділення на панелі інструментів. Цей параметр визначається великою літерою «К». даний текст матиме такий вигляд: Оголошення.

Виділення тексту жирним шрифтом.

Виділити текст жирним шрифтом на друкарській машинці можливо та не рекомендується, тому що ми таким способом виділення тексту можемо зіпсувати аркуш паперу на якому надрукований потрібний нам текст.

Начастіше цей спосіб використовують на ПК. Для цього ми виділяємо відрізок потрібного нам тексту та вибирає на панелі інструментів «Ж». Такий текст виглядати приблизно так: Оголошення.

Друкуючи текст на персональному комп'ютері дозволяється поєднувати виділення потрібного нам відрізку тексту. Наприклад, це може бути поєднання жирного виділення з курсивним виділення і т.д. друкуючи текс на друкарській машинці таких можливостей ми не маємо.


08.12.2014; 19:28
хиты: 124
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь