пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


47.Функціональні обов'язки технічного редактора.

 

Технічний редактор – фахівець, керівник по технічному редагуванню, який координує роботу верстальників, ретушерів, а також здійснює підготовку технічних і художніх макетів.

Діяльність технологічного редактора – це робота із застосуванням знань базових поліграфічних процесів, технологій виробництва, знань персонального комп'ютера і спеціальних програм, правил і вимог оформлення поліграфічної продукції, верстки і підготовки до друку.

Оскільки технічний редактор наділений повноваженнями керівника, то йому необхідні навики організації і координації, комунікабельність, відповідальність, уважність.

Технічний редактор здійснює технічне редагування видань з метою забезпечення їх високоякісного поліграфічного виконання. Бере участь в розробці проектів художнього і технічного оздоблення видань. Уточнює побудову рукопису, перевіряє правильність її структури і супідрядності заголовків в змісті. Визначає технічну придатність оригінала до набору. Виробляє розмітку оригінала видання, вказує техніку набору, порядок розташування ілюстрацій і елементів оформлення видань.

 

 


10.12.2014; 20:38
хиты: 731
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь