пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

13. Скласти план (тези) повідомлення на тему: «Від учня - до мети, змісту і технологій навчання мови». Зверніть увагу на особистісно орієнтоване навчання, а також на реалізацію в ньому різнорівневого підходу.

1. Навчальний процес неможливий без активної діяльності учнів, тому у процесі навчання повинна відбуватися взаємодія між учителем і учнем, а не просто вплив учителя на учня.

2. Тож важливим для досягнення цієї мети є організація діяльності учнів та стимулювання їх активності.

3. Варто дотримуватися принципу доступності, який передбачає врахування вікових особливостей учнів, рівня їх розвитку, підготовки дітей до того, що має вивчатися.

4. Має відбуватися не оволодіння знаннями, уміннями, навичками, як в авторитарному типі навчання, а вільний розвиток особистості, яка у процесі навчання зберігає свою неповторну індивідуальність, самобутність та гармонію з довкіллям. 

5. Учитель і учень  спільно визначають мету діяльності,об`єкт, суб`єкт, засоби діяльності, результати навчання. Під час спільного пошуку здійснюється обмін думками, знаннями, способами діяльності, внаслідок чого відбувається рефлексія, оцінювання здобутих результатів. 

6. Для досягнення освітніх цілей процес пізнання рідної мови і мовлення має бути організований як дослідження, експеримент, а не як спосіб передачі педагогом готових знань, умінь, навичок. Первинним має стати не вивчення мовного матеріалу, а організація словесної творчості через різні форми і методи проектної діяльності.

7. Важливе місце посідають інтерактивні технології.

8. Систематичне засвоєння інноваційних форм роботи  дасть змогу вчителеві успішно розв`язати порушені проблеми.


16.12.2016; 09:12
хиты: 160
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
языки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь