пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

30.Ігрові технології навчання в шкільному курсі укр мови

Інтерактивне навчання - це спеціальна форма організації пізнавальної діяльності, яка має конкретну, передбачувану мету - створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність.

Застосовуючи інтерактивні технології, необхідно пам'ятати наступні правила:

* інтерактивна взаємодія потребує певної зміни всього життя класу, а також значної кількості часу для підготовки як учнів, так і педагога. Можна створити план поступового впровадження інтерактивного навчання;

¦ можна спочатку використовувати прості інтерактивні технології - роботу в парах, малих групах. Коли в учнів з'явиться досвід спільної роботи, такі заняття будуть проходити набагато краще;

¦ інтерактивне навчання - не самоціль. Це лише засіб для досягнення тієї атмосфери в класі, яка найкраще сприяє співробітництву, порозумінню, доброзичливості, надає можливості дійсно реалізувати особистісно орієнтоване навчання. Для ефективного застосування інтерактивного навчання необхідно старанно планувати роботу так, щоб:

• дати завдання учням для попередньої підготовки: прочитати, продумати, виконати самостійні підготовчі вправи;

• під час інтерактивних вправ дати учням час подумати над завданням, щоб вони сприйняли його усвідомлено , а не механічно;

• проводити емоційне обговорення за підсумками інтерактивної вправи.

Для зміцнення контролю за ходом процесу навчання за умов використання інтерактивної моделі спілкування вчителеві необхідно попередньо:

¦ глибоко вивчити й продумати матеріал, у тому числі додатковий;

¦ старанно спланувати й розробити заняття: визначити ролі учасників, підготувати питання й можливі відповіді, виробити критерії оцінювання ефективності виконання завдань;

¦ мотивувати діяльність учнів шляхом добору найцікавіших для них завдань, налаштувати їх на роботу, підтримувати дисципліну, необхідну для продуктивної роботи.

Алгоритм організації роботи в парах

1. Учням пропонується завдання, ставляться запитання. Після пояснення необхідно дати 1-2 хвилини для продумування можливих відповідей.

2. Учні об'єднуються в пари, визначають, хто з них буде висловлюватися першим. Краще визначити орієнтовний обсяг часу для висловлювання кожного в парі та спільного обговорення. Учні мають досягти згоди.

3. Після завершення часу, виділеного для обговорення, кожна пара представляє результати роботи, обмінюється своїми ідеями та аргументами з усім класом.


16.12.2016; 09:12
хиты: 171
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
языки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь