пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Поняття пожежа, горіння, запалювання. Основні фактори горіння.

Поже́жа (англ. fire) — неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі. Знищує матеріальні цінності, створює загрозу для життя людей, негативно впливає на навколишнє природне середовище.

Горінняце екзотермічна реакція окислення речовини, яка супроводжується виділенням диму та (або) виникненням полум'я та (або) світінням.

Система запалювання - це одна з головних систем в автомобілі, яка призначена для запалення робочої суміші в циліндрах двигунів внутрішнього згоряння.

Виникнення горіння — це швидкий перехід від повільної реакції окислювання до прогресуючої що самоприскорюється, «вибухоподібної» реакції, що супроводжується виділенням світла або звуковим ефектом.

Горіння виникає тільки за певних умов: тепловий імпульс достатньої потужності впливає на горючу систему, що складається з горючої речовини і окислювача, узятих у визначеному співвідношенні.

У залежності від початкових умов, у яких знаходиться горюча система, і природи первісного теплового імпульсу розрізняють три види виникнення горіння: самозапалювання, самозаймання, змушене запалювання.

Самозапалювання полягає в тому, що вся горюча суміш нагрівається зовні до такої температури, вище якої вона загоряється самостійно, без додаткового зовнішнього впливу.

Самозаймання відбувається внаслідок накопичення тепла протікання різноманітних внутрішніх екзотермічних фізико-хімічних або біологічних процесів, що теж закінчується виникненням горіння.

Змушене запалювання — це виникнення горіння горючої суміші в одній точці в результаті дії джерела запалювання (іскри, нагрітого тіла, відкритого полум'я) з подальшим запаленням усієї системи.


05.12.2016; 15:25
хиты: 170
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
охрана природы и лесоведение
охрана окружающей среды
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь