пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Штучне освітлення.

В якості джерел штучного освітлення використовують лампи розжарювання і газорозрядні.
Лампи розжарювання належать до теплових джерел світла. Під дією електричного струму нитка розжарювання (вольфрамовий дріт) нагрівається до високої температури і випромінює потік променевої енергії. Ці лампи характеризуються простотою конструкції та виготовлення, відносно низькою вартістю, зручністю експлуатації, широким діапазоном напруг та потужностей. Поряд з перевагами їм притаманні й суттєві недоліки: висока яскравість ; низька світлова віддача ; відносно малий термін експлуатації ; переважання жовто-червоних променів у випромінюваному світлі порівняно з природним світлом; висока температура нагрівання (до 140 °С і вище).
Лампи розжарювання використовують, як правило, для місцевого освітлення, а також освітлення приміщень з тимчасовим перебуванням людей тощо.

Газорозрядні лампивнаслідок електричного розряду в середовищі інертних газів і парів металу та явища люмінесценції випромінюють світло оптичного діапазону спектра.
Основною перевагою газорозрядних ламп є їх економічність.

Основним недоліком газорозрядних ламп є пульсація світлового потоку, а також складність схеми включення шум дротів, значний час між включенням та запалюванням ламп і висока ціна.

Світильник- це світловий прилад, що складається із джерела світла –лампи та освітлювальної арматури.

 


05.12.2016; 15:25
хиты: 132
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
охрана природы и лесоведение
охрана окружающей среды
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь