пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Вентиляція. Природна вентиляція

природна вентиляція відбувається в результаті теплового та вітрового напору. Тепловий напір обумовлений різницею температури внутрішнього і зовнішнього повітря. Вітровий напір обумовлений тим, що при обдуванні вітром будівлі з її повітряної сторони утворюється підвищений тиск.

Природна вентиляція може бути неорганізованою і організованою.

Неорганізована вентиляція залежить від випадкових чинників, напрямку та сили вітру, температури, зовнішнього та внутрішнього повітря і включає інфільтрацію-просочування повітря через нещільність у вікнах, дверях, перекриттях та провітрювання, що здійснюється при відкриванні вікон та квартирок.

Організована природна вентиляція називають аерацією. Для цього в стінах будівлі роблять отвори для надходження зовнішнього повітря. А на даху чи у верхній частині будівлі встановлюють спеціальні пристрої для виведення відпрацьованого повітря.

Перевагою природної вентиляції є її дешевизна та простота експлуатації. Основний недолік її в тому, що повітря надходить в приміщення без попереднього очищення і відпрацьоване повітря також не очищується і забруднює довкілля.

 


05.12.2016; 15:25
хиты: 134
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
охрана природы и лесоведение
охрана окружающей среды
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь