пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

48.Засоби виділення матеріалів у тексті газети.

Засоби виділення матеріалів у газеті. Однією з головних умов подальшого прочитання матеріалу читачем після перегляду газети є те, наскільки вдало були підібрані заголовки, ілюстрації, шрифтове та графічне виділення тексту номера.

Відомий український дослідник газетної журналістики В. Іванов розглядає такі методи виділення текстів у газеті: шрифтовий (коли для виділення в тексті будь-якого слова, речення, абзацу чи цілого матеріалу використовують різні шрифти тих самих гарнітур, що й для набору самого тексту), за допомогою формату (суть методу полягає в наборі тексту колонками, вужчими чи ширшими за стандартні), композиційний (читач акцентує увагу за допомогою розташування того чи іншого матеріалу на тому чи іншому місці газетної шпальти), графічний (за допомогою цього методу матеріал може бути підкреслений знизу і зверху по горизонталі лініями, що відбивають або відділяють його від інших матеріалів кутом, тобто горизонтальною та вертикальною лініями, рамкою), комбінований (для підсилення виділення інколи використовують кілька його способів, зокрема поєднуючи шрифтові засоби виділення з нешрифтовими) та інші (колір, врізки, переноси тощо).
Студентам слід занотувати відповідний розділ навчального посібника “Техніка оформлення видання” для того, щоб якнайкраще засвоїти матеріал.


22.11.2016; 23:46
хиты: 147
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь