пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Роль і завдання ілюстрацій у художніх виданнях.

Ілюстрування художньої літератури в обов'язковому порядку має враховувати вік читача твори. У кожної книги є свій адресат і завдання ілюстрації - затягти читача, привернути його увагу, дати йому початкові інформацію про книгу. Ілюстрація повинна відповідати змісту твору і припускати правильне сприйняття її читачем.

Ілюстрація до художнього літературного твору виконує такі завдання, як додаток сюжету автора різними побутовими або історичними деталями, допомога читачеві в орієнтуванні у відповідному творі, створення первинного враження про книгу і т.д.

Характерною рисою академічних видань є науково-дослідна спрямованість. Тому в даному випадку приділяється велика увага передмови, посиланням, аналітичним статтям, в той час як ілюстрування не має практично ніякого значення (крім сфер науки, пов’язаних з мистецтвом).

При ілюструванні перш за все необхідно пам'ятати, що ілюстрація не є самоціллю, а повинна витікати з загального плану оформлення видання, підкорятися цим планом, зумовленого змістом книги.


22.11.2016; 23:46
хиты: 179
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь