пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

23.Завдання та план ілюстрування науково-популярного видання


Конкретна задача ілюстрування науково-популярного видання — показати те, про що йдеться у виданні. Тому найважливішою властивістю зображень тут є інформативність — спроможність точного вираження визначеного змісту.
Щоб досягти інформативності зображень, художнику необхідно:
· чітко засвоїти і творчо усвідомити поставлену перед ним задачу; художник повинний мати чітке уявлення про зміст, що підлягає візуалізації;
· вибрати художній засіб (візуальну мову), за допомогою якої можна найточніше висловити заданий зміст.
Інформативність зображень пов’язана з точністю і лаконічністю графічного рішення. Надмірність інформації, підвищена інтонаційність, беззмістовна декоративність графічного рішення суперечать характеру наукових видань, яким властиві наочність, об’єктивність, точність, логічність, системність.
Науковий зміст видання дає вихідний матеріал для ілюстрування. Принципові позиції макету формулюються загальною видавничою установкою на оформлення. Текст майбутнього видання аналізується з позиції необхідності і можливості зображального супроводу. Якщо текстова наукова інформація доступна для читача без додаткових засобів запам’ятовування, можна вважати, що видання не потребує зображального супроводу. Найпростіший спосіб ілюстрування — відповідність вказівкам автора у тексті на необхідність зображень, як додатку до тексту. Робота ілюстратора не зводиться лише до виконання вимог і вказівок автора, художник сам переглядає літературний твір і обирає графічне рішення для запропонованих автором тем і розміри малюнків, враховуючи те, що менш значущі моменти не повинні бути графічно більш виділені, ніж основні.
Перед виконанням окремих ілюстрацій художник формулює конкретне завдання ілюстрування і відповідно до неї визначає систему ілюстрування. Конкретизування її відбувається безпосередньо при вивченні авторського оригіналу.


22.11.2016; 23:46
хиты: 140
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь