пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

22.Особливості ілюстрування науково-популярної книги.


У науково-популярних творах припустимо використання графіків. На відміну від табличній, графічна форма уявлення результатів наукових досліджень про інформативніша, хоча конкретність числових показників, виражають результати вимірів чи розрахунків, при розташуванні їхнього як точок на графіці помітно знижується. Усього має в міру. Потім зобов'язаний стежити редактор. не треба допускати, щоб автор захоплювався графіками. Багато одноманітних графіків знижує дієвість науково-популярного твори, утрудняє сприйняття котра міститься у ньому інформації.

Аналізуючи ілюстрації до науково-популярному виданню, редактор має враховувати те що, що з перенесення малюнків з тих видань в науково-популярні потрібно додаткова обробка із метою усунення деталізації. Кожен автор повинен заздалегідь представляти, які ілюстрації допоможуть краще пояснити масовому читачеві ту чи іншу наукове становище. Завдання редактора – нагадати звідси автору. Слід також, щоб ці, наведені у тексті, були конкретними і можливість їх використання відповідала принципам популяризації наукових знань. Від автора науково-популярного твори потрібно, що він уникав відстороненого цифрового матеріалу і наведені у книзі дані конкретизував з допомогою фактів, відомих читачеві.

Кількість ілюстрацій, їх вибір, і спосіб відтворення залежить від виду видання, жанру науково-популярного твори, її змісту. Свої ілюстрації мали бути зацікавленими в науково-популярної монографії, свої будуть у научно-биографической монографії та окремою книгою подорожей. Переказ біографічного матеріалу зазвичай супроводжується документальними ілюстраціями. Це може бути фотографії, копії чи фотознімки документів і майже ін. У монографії про нашу подорож може бути замальовки[19].

Як у усякому іншому виданні, в науково-популярному велике значення мають підписи під ілюстраціями і зв'язок ілюстрацій з текстом. Понад те, в науково-популярної книзі підписи можуть виконувати додаткову інформаційну функцію, розширюючи основний і, власне, будучи самостійним текстовим фрагментом.


22.11.2016; 23:46
хиты: 148
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь