пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2. Принципи і завдання художнього редагування друкованого видання.

Художнє редагування – послідовні дії видавничих працівників, передусім художнього редактора і редактора, щодо обґрунтування концепції художнього оформлення та її поліграфічне втілення через аналіз, оцінку й контроль за якістю виконання усіх зображальних елементів зовнішньої та внутрішньої частин конкретного видавничого продукту на різних етапах проходженняоригінал-макету.

Головним завданням цього виду редагування є відтворення ідеї того чи іншого видання такими зображальними засобами, які б сприяли виокремленню його серед безлічі інших і були логічно вмотивовані відповідно до виду, тематики, структури, змісту, матеріальної конструкції оприлюдненого твору. Важливо також забезпечити читачеві, що вибрав саме це видання, максимум зручності, корисності, результативності, естетичного задоволення.
Поява у конкретному виданні широкого розмаїття зображальних засобів та елементів художнього оформлення спонукана низкою інших завдань, які ставлять перед собою творці. Виділимо найголовніші з таких завдань.
1. Естетично довершеною цілісною матеріальною конструкцією забезпечити єдність форми і змісту, зробити видання зручним, надійним, довговічним у користуванні.
2.Привабливою, несхожою на інші, обкладинкою зацікавити читача, спонукати його розгорнути перші сторінки.
3.Внутрішніми елементами художнього оформлення допомогти в організації процесу читання, зробити його приємним
ізручним.
4.Різноманітними видами ілюстрацій посилити пізнавальну, естетичну та виховну функції видання, допомогти читачеві глибше, повніше зрозуміти чи засвоїти текст, підсилити враження від прочитаного.


22.11.2016; 23:46
хиты: 152
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь