пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Концептуальний закон.


Основним законом риторики є концептуальний – винайдення задуму, ідеї. Він передбачає пошук істини шляхом всебічного аналізу предмета.
Уся мисленнєво-мовленнєва діяльність людини розпочинається саме із оволодінням нею концептуальним законом. За допомогою цього закону людина вчиться передбачати наслідки своїх дій як найближчим часом, так і в перспективі, виділяти головне від другорядного, логічно вибудовувати власну діяльність. Знання цього закону допоможе суб’єктові виробити в собі повагу до думки (інтелекту), а отже, і розуміння того, що без розвитку інтелекту неможливий прогрес суспільства, неможливо розв’язати сучасні проблеми тощо. Отже, принцип пріоритету думки на дією дає людині безцінну можливість – з користю витрачати час свого життя, позбавитися метушні, одержати результат відповідно із затратами.
Така послідовність дій є адекватною природі людини, і, йдучи за нею, людина відчуває задоволення від діяльності. У противному випадку - наявне насильство над природою людини ,яке виявляється я у таких. ознаках як незадоволення, втома розгубленість, дратівливість, безпомічність тощо. Концепція - система поглядів, розуміння певних явищ, процесів, набір доказів при побудові певної теорії.
Працюючи над виробленням концепції майбутньої промови оратор повинен обрати предмет розмови і виробити своє бачення його; вибір проблеми або окремих важливих питань; вивчення стану проблеми в науковій літературі, ознайомлення з чужим досвідом; критичне осмислення власних напрацювань з обраної проблеми і наукових відомостей з неї.
Мотивом вибору предмета виступу є суспільний, груповий чи індивідуальний інтерес.


25.11.2015; 22:01
хиты: 183
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь