пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

44. Який головний метод Дюпена?

Метод Дюпена, що використовує логічні міркування, на прикладі гравця в карти: «Обсяг отриманої інформації полягає не стільки в достовірності висновків, скільки в точності спостереження» .

В оповіданні присутній сцена, в якій Дюпену вдається дізнатися, про що думав у той момент оповідач, грунтуючись на побудованому асоціативному ряді . Згодом цей метод і буде використовуватися ним в розслідуванні злочину .

Даний метод підкреслює важливість читання та письмового слова. Безпосередньо з газетної статті авторства Кюв'є (ймовірно подразумевался французький зоолог Жорж Кюв'є) Дюпен отримує інформацію про орангутангів. Таким чином, в розслідування залучений і сам читач, самостійно шукає ключі до розгадки в процесі читання. Також За приділяє особливу увагу силі сказаного слова. Коли Дюпен розпитує матроса про вбивства, той сам розігрує сцену власної часткової смерті: «Обличчя матроса почервоніло, здавалося, він бореться із задухою. Інстинктивно він схопився і схопився за палицю, але тут же звалився на стілець, тремтячи всім тілом, смертельно блідий »


25.11.2015; 01:35
хиты: 184
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
мировая литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь