пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

36.Особисті документи:посвідчення,свідоцтво,диплом,атестат.

Посві́дчення — документ, що ідентифікує та підтверджує особу чи певні факти її біографії. Посвідчення — документ, який засвідчує особу власника і дає його власникові деякі права та обов'язки. Наприклад, водійське посвідченняпосвідчення особипенсійне посвідчення, службове посвідчення працівника.

Як правило, посвідчення містить:

Реквізити тієї організації, яка його видала,

Прізвище, ім'я, по батькові особи, якій воно видане,

Фотографію власника,

Відомості про права та обов'язки, які надаються власнику.

Види. В законодавстві України передбачені посвідчення особи для різних цілей (водійські права, службове посвідчення, посвідчення про відрядження, посвідчення особи на повернення в Україну, пільгові посвідчення та ін.)

Свідоцтво – документ, що засвідчує якийсь конкретний факт чи ряд пов’язаних між собою фактів. Часом, навіть в законодавстві, коли йдеться про документ який засвідчує особу чи її особливі права плутають свідоцтво та посвідчення. Свідоцтво про закінчення водійський курсів – свідоцтво самого факту, але посвідчення водія – посвідчення, що ця особа має водійські права певної категорії.

Дипло́м — офіційний документ про закінчення середнього спеціального або вищого навчального закладу і присвоєння відповідної кваліфікації; офіційний документ про присвоєння наукового ступеня або вченого звання.

Середня спеціальна освіта: В Україні випускникам середніх спеціальних навчальних закладів (технікумівколеджівучилищ) видаються дипломи згідно з набутою кваліфікацією:

-диплом про середню спеціальну освіту базового рівня (технікмедична сестра і т. д.),

-диплом про середню спеціальну освіту підвищеного рівня (старший технікфельдшер і т. д.).

Порядок видачі дипломів з відзнакою в середніх спеціальних навчальних закладах є аналогічним системі вищої освіти.

Вища освіта: В Україні випускникам вищих навчальних закладів видаються дипломи згідно з набутою кваліфікацією:диплом молодшого спеціаліста,диплом бакалавра,диплом спеціаліста,диплом магістра.

До диплома додається додаток, який у більшості випадків складається з одного листка, та містить дані:

-перелік вивчених дисциплін (предметів) з підсумковими оцінками (заліками) та загальною кількістю годин по кожній з дисциплін;-перелік пройдених практик (навчальних та виробничих) з підсумковими оцінками (заліками) та загальною кількістю годин по кожній з практик;-перелік державних кваліфікаційних екзаменів з оцінками;-назва випускної кваліфікаційної роботи з оцінкою.

«Синій» і «червоний» дипломи — є так звані два різновиди дипломів про вищу або середню спеціальну освіту, що отримали свою назву за характерними кольорами обкладинок.Стандартний диплом (синя обкладинка) часто називають «синім».Диплом з відзнакою (офіційна назва, бордова обкладинка) часто називають «червоним».

Атестат — офіційний документ, що видається державними органами і засвідчує певний юридичний факт, наприклад, атестат про закінчення навчального закладу, атестат про присвоєння кваліфікації тощо.


18.12.2014; 22:13
хиты: 236
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь