пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

33. Господарсько-договірні документи

Договір - це письмова угода двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення господарських взаємовідносин. Договір може бути укладений між приватними особами й організацією та між організаціями.Цивільним кодексом передбачено такі типи договорів: постачання, купівлі-продажу, закупівлі сільськогосподарської продукції, позики, наймання житлового приміщення, підряду, оренди, про спільну діяльність тощо.

Відповідно до нормативних актів договори повинні мати такі реквізити:1) назва виду документа;2) місце укладання й дата;3) вступна частина (точні й повні назви сторін, їх представників (прізвище, ім'я, по батькові), повноваження, на підставі яких вони діють);4) зміст;5) термін виконання;6) кількісні та якісні показники продукції;7) зазначення вартості робіт (продукції) і загальної суми;8) порядок виконання роботи;9) порядок розрахунків між сторонами;10) додаткові умови;11) вказівка про майнову відповідальність за повне або часткове невиконання договору;12) порядок І місце розв'язання суперечок;13) загальний термін дії договору;14) юридичні адреси сторін, що укладають договір;15) власноручні підписи сторін;16) печатки установи або обох сторін, які укладають договір.

Договір вважають укладеним тоді, коли сторони дійшли згоди з усіх пунктів і відповідно оформили Його письмово.

Трудова угода укладається між організацією й людиною, яка не працює в цій організації. Якщо в організації чи установі бракує фахівців з певної галузі, вона залучає для виконання деяких видів робіт працівників з інших установ. Трудова угода має такі реквізити:1) назва виду документа;2) дата і місце його складання;3) перелік сторін, що уклали угоду;4) зміст угоди із зазначенням обов'язків виконавця і замовника;5) юридичні адреси сторін;6) підписи сторін;7) печатка підприємства або організації.

Трудова угода складається у двох примірниках, один надається виконавцеві, інший зберігається у справах організації-замовника.

Контракт — це правовий документ, що засвідчує пев­ну домовленість між партнерами (підприємством, ус­тановою та працівником) про засади спільної вироб­ничої та творчої діяльності.

Контракт має відповідати вимогам чинного законо­давства, зокрема, законам України «Про підприємство», «Про власність».

Контракт складається в двох примірниках — по одно­му для кожної з сторін.


18.12.2014; 22:13
хиты: 215
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь