пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

21. Віденський університет

З історії Віденського університету

Звичайно, у Відні знаходиться не один університет і список віденських університетів не обмежується лише головним вузом австрійської столиці. Але варто відзначити, що саме Віденський Університет займає перші позиції у списку найстаріших навчальних закладів по всій Центральній Європі (перший серед німецькомовних країн, третій в Центральній Європі).

Засновником Universität Wien був герцог Рудольф IV, який в 1365 році представив світові навчальний заклад, який ми сьогодні знаємо, як Віденський Університет.

За всю історію свого існування університет активно розвивався, поступово завойовуючи статус солідного вузу, отримати освіту в якому вважається престижним.

Видатні випускники

Віденський Університет закінчило велика кількість відомих людей. Серед видатних випускників Віденського Державного Університету варто відзначити:

Зигмунд Фрейд — один з найвідоміших у світі психологів, засновник психоаналізу. Закінчив психологічний факультет Віденського Університету в 1881 р.

Ервін Шредінгер — австрійський фізик, один із творців квантової механіки. У 1910 р. Шредінгер з успіхом закінчив кафедру теоретичної фізики Віденського Університету.

Хайнц Фішер — нинішній президент Австрії з 2004 року. Закінчив в 1961 р. юридичний факультет Віденського Державного Університету.

Себастьян Курц — австрійський міністр закордонних справ та інтеграції (наймолодший у світі). Випускник юридичного факультету Віденського Університету.


23.05.2017; 00:41
хиты: 362
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь