пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Франко-російський союз.

Скориставшись важким становищем російських фінансів, німецьке уряд дав вказівку Імперському банку не приймати в заставу російські гроші. Одночасно в німецькій пресі почалася кампанія, метою якої була дискредитація російських фінансів та економічного становища Росії взагалі. В наслідок цього, російськіцінні папери почали швидко падати в ціні на німецькому грошовому ринку. Все це загрожувало російському уряду серйозними труднощами, особливо якщо врахувати, що в Німеччині було розмішено 4 / 5 усіх російських позик.

Становище ще більше ускладнювався тією обставиною, що майже одночасно із закриттям німецького грошового ринку німецький рейхстаг у грудні 1887 року відповідно з вимогою німецьких аграріїв, прийняв новий аграрний тариф, який підняв мито на ввезення з Росії хліб відразу на 66%.

Проте нові економічні обмеження німецького уряду проти російського імпорту призвели не до поступливості російського уряду, як очікувалося в Берліні, а до повороту російської політики в бік зближення з Францією. Маючи потребу в кредитах російське уряд звернувся по допомогу на французький грошовий ринокі вже в листопаді 1888 року отримало від групи французьких банкірів на чолі з Ротшильдом перший великий позику, за яким пішли інші 11 . З цього часу французький фінансовий капітал ставати головним кредитором Росії. У цей же час різко скорочувався обсяг російсько-німецької торгівлі.

Російсько-французьке економічне зближення прокладало шлях до політичного зближення між республіканською Францією і монархічною Росією.

11 (23) липня [1] 1891 року до Кронштадта з візитом прибула французька військова ескадра. Імператор Олександр III особисто вітав французьких моряків; вислухав виконання французького революційного гімну «Марсельєзи» у Петергофі під час обіду [2], що вразило пітерську публіку.

21 серпня 1891 року Росія та Франція підписали угоду про консультації всіх питань та політичної домовленості двох сторін.

У 1890-их роках почало бурхливо розвиватись і культурне співробітництво Росії та Франції. Найелегантніший міст Парижа було названо на честь Олександра III, натомість у Петербурзі президент Фелікс Фор відкрив зведений за проектом Ейфеля Троїцький міст через Неву.


20.05.2015; 16:30
хиты: 152
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь