пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Місцеві органи виконавчої влади в Україні.

Місцеві органи виконавчої влади в Україні.

Важливу роль у системі органів виконавчої влади відіграють місцеві державні адміністрації, які є місцевими органами виконавчої влади. Вони, відповідно до закону України “Про місцеві державні адміністрації”, здійснюють функції виконавчої влади, забезпечують досягнення визначених Конституцією та законом України, завдань і цілей безпосередньо на місцях в областях, районах, у містах Києві та Севастополі.

      Місцеві державні адміністрації діють на принципах, властивих для всієї системи органів виконавчої влади з урахуванням особливостей умов і завдань їх функціонування. Основними засадами діяльності місцевих державних адміністрацій:

  1. відповідальність перед людиною і державою за свою діяльніст;
  2. верховенство права;
  3. законність;
  4. пріоритетність прав людини;
  5. гласність;
  6. поєднання державних і місцевих інтересів;
  7. відповідальність перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України;
  8. підзвітність і підконтрольність органам виконавчої влади вищого рівня тощо…

     Місцеві державні адміністрації є єдиноначальними органами виконавчої влади, мають статус юридичної особи. Владні повноваження цих державних органів реалізуються одноосібно їх керівниками – головами місцевих державних адміністрацій, які призначають на посаду і звільняються з посади Президента України за поданням Кабінету Міністрів України. У здійсненні своїх повноважень вони відповідальні перед Президентом України та підконтрольні органам виконавчої влади вищого рівня.

      Місцеві державні адміністрації також підзвітні і підконтрольні радам у частині повноважень, делегованих їм відповідними районними чи обласними радами. Обласна чи районна рада може висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації, на підставі чого президент України приймає рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації.

 


13.05.2015; 23:57
хиты: 117
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь