пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

зростання нац. Багатства Франції

Імперія позбавила Францію політичної свободи, але водночас 50-60-ті pp. стали добою бурхливого розвитку промисловості й торгівлі. У той час у країні завершилася промислова революція. Усі основні галузі господарства охопило впровадження у виробництво машин. Внаслідок цього у 50-60-х pp. загальний обсяг промислової продукції збільшився вдвічі, обсяг зовнішньої торгівлі – втричі.

Швидкими темпами споруджувалися залізниці. У промисловості відбувався процес концентрації виробництва і капіталів: дрібні та середні фірми поступово поглиналися великими кампаніями.

У 1855 р. в Парижі відкрилася чергова всесвітня промислова виставка. Вона великою мірою перетворилася на демонстрацію розквіту економіки Франції. На стендах виставки були представлені найновіші досягнення промисловості країни. Основним політичним завданням цієї та наступної (1867 р. ) виставок було продемонструвати стабільність Другої імперії та високий рівень економіки Франції.

У 1852 р. було розпочато грандіозний проект реконструкції Парижа. Це повинно було зменшити безробіття і прикрасити місто. На місці середньовічного Парижа постало нове місто. Мури підірвали, замість вузьких вулиць проклали прямі та широкі бульвари, висадили вздовж них дерева, побудували вокзали. Реконструювалися також інші міста країни.



08.04.2015; 23:30
хиты: 98
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь