пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Державні органи та їх класифікація. Центральні і місцеві державні органи.

У здійсненні державної влади визначальну роль відіграють державні органи. Кожен державний орган виступає як самостійний , структурно відокремлений елемент державного апарату , наділений компетенцією для здійснення своїх функцій. Створення державного органу пов'язана з наявністю правової підстави , тобто визначається чинним законодавством. Зазвичай система державних органів встановлюється конституцією і кожен державний орган виконує строго визначені нормативами види діяльності . Крім того , його організаційна структура , компетенція , територіальні та темпоральні межі діяльності , місце в системі державного апарату і порядок взаємодії з іншими державними органами закріплюється в нормативно- правових актах. Державний орган наділяється владними повноваженнями і можливістю застосування примусових засобів для здійснення своїх функцій. Державний орган має свою сферр додатки, свою область діяльності , яку іменують предметом відання. Для функціональної характеристики державного органу використовується поняття " компетенція" , що охоплює коло і обсяг повноважень та обов'язків , що належать цьому державному органу , а також цредмет його ведення (А. Б. Венгеров ) . Державний орган може діяти виключно в межах своєї компетенції та предмета відання.

Організація і діяльність державних органів будується на основі принципів законності , професіоналізму , звітності , поєднання колегіальності і єдиноначальності , гласності та демократизму . Слід підкреслити , що державний орган зобов'язаний здійснювати свою компетенцію. Однак до компетенції деяких державних органів входять окремі повноваження , якими орган може користуватися на свій розсуд , наприклад , право законодавчої ініціативи. Крім того , при виникненні надзвичайних ситуацій законом можуть бути передбачені на цей випадок дискреційні повноваження , що дозволяють державним органам діяти на свій розсуд.

Всі державні органи можуть розділятися на органи глави держави , органи законодавчої влади , органи виконавчої влади , органи судової влади , правоохоронні органи та контрольно -наглядові органи. Залежно від складності завдань і територіальних меж діяльності державні органи діляться на центральні та місцеві. Тут слід зазначити , що законодавчі органи можуть бути тільки центральними і не буває місцевих органів законодавчої влади. У зв'язку з зміною співвідношення центру і периферії в сучасних державах посилюється значення місцевих державних органів. До того ж паралельно з державними органами на місцях складаються і все більш посилюються органи місцевого самоврядування , що створюють додаткові складності для функціонування всієї системи державних органів.

Питання про систему державних органів , їх компетенції та функціональної спрямованості багато в чому справа сформованих традицій і реальних можливостей держави . При цьому створення нових державних органів має бути винятком , а поява соціальної необхідності в якомусь новому напрямку державного діяльності має вирішуватися за рахунок розширення компетенцій та додаткової функціональної завантаження вже існуючих державних структур. Справедливо відмічено , що неприпустимо дублювання здійснення одних і тих же функцій різними державними органами.

 


10.03.2016; 23:28
хиты: 179
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь