пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Зона митного контролю. Режим зони митного контролю.

З метою запобігання спробам з боку юридичних та фізичних осіб переміщення через митний кордон товарів та інших предметів з порушенням законодавства України, Митним кодексом України в ст. 48 передбачається можливість встановлення зон митного контролю.

Зона митного контролю – місце, визначене митними органами в пунктах пропуску через митний кордон України або в інших  місцях митної  території  України, в межах якого митні органи здійснюють митні процедури (п.8 ст.1 МКУ).

Зона митного контролю є частиною пункту пропуску на митному кордоні України або в інших місцях територія, в межах якої митний орган здійснює митний контроль.

Окрім частини пункту пропуску через державний кордон зони митного контролю встановлюються:

а) в пунктах на митному кордоні, що одночасно є кордоном спеціальних митних зон;

б) на територіях та в приміщеннях підприємств, що зберігають товари та інші предмети під митним контролем.

Межі зони митного контролю встановлюються відповідними положеннями для кожного пункту пропуску в місцях митного контролю пасажирів, транспортних засобів, вантажів та інших предметів.

Під “режимом зони митного контролю” необхідно розуміти  встановлені  законодавством України з питань митної справи приписи, заборони та обмеження щодо перебування  товарів,  транспортних  засобів  та  громадян,  умови розташування будівель та споруд,  а також проведення господарських робіт у зоні митного контролю (ч. 1 ст.51 МКУ).

Відповідно до ч. 2 ст. 51 МКУ на митний орган, в зоні діяльності якого створено та функціонує зона митного контролю, покладено обов’язок забезпечити:

(а) безпеку громадян,

(б) схоронність товарів, що переміщуються через митний кордон України,

(в) дотримання режиму, законності та правопорядку у зоні митного контролю.

Режим зони митного контролю встановлює порядок доступу та перебування в них посадових осіб, які здійснюють паспортний та інші види державного контролю.

В зонах митного контролю можуть розміщуватися тільки ті споруди та об’єкти прикордонних та митних органів, які необхідні для технологічного процесу прикордонно-митного контролю. Об’єкти інших державних контрольних органів (санітарних, ветеринарних, фіто санітарних, екологічних, радіологічних) розміщуються за межами зон митного контролю.

 


14.12.2015; 19:46
хиты: 176
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь