пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Переміщення фізичними особами валюти готівкою, банківських металів.

  1.  

Переміщення фізичними особами валюти готівкою, банківських металів регулюється Інструкцією «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» затвердженою  Постановою Національного банку України від 27.05.2008  N 148.

За цим документом Фізична особа незалежно від віку  має  право  вивозити  за межі  України  і  ввозити  в  Україну  готівку і банківські метали відповідно до норм, передбачених цією Інструкцією.

Митна декларація  є  підставою  для  вивезення  (увезення) зазначеної  у  ній  готівки  і  банківських  металів  і здійснення операцій за дорученням резидента або нерезидента  протягом  одного  року з часу оформлення декларації.

Фізична особа має право ввозити в Україну та  вивозити  за межі України  готівку  в  сумі, що не перевищує в  еквіваленті 10 000 євро без письмового декларування митному органу.

Фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України  готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро за умови  письмового  декларування митному органу в повному обсязі.

Фізична   особа-нерезидент  має  право  вносити  кошти  на рахунки в уповноважених банках  або  виконувати  інші  операції  в банках України на підставі митної декларації.

Фізична  особа  має  право ввозити в Україну і вивозити за межі України банківські метали вагою,  що не перевищує  500  г,  у вигляді  зливків і монет на умовах письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Фізична особа має право вивозити за межі України банківські метали вагою, що перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет на підставі індивідуальної ліцензії  на  вивезення  за  межі України  банківських  металів  та за умови письмового декларування митному органу.

 


14.12.2015; 19:46
хиты: 162
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь