пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Електронагрівальні прилади для приготування їжі спец...;

Електронагрівальні прилади вони перетворюють електричну енергію у теплову з допомогою дротів високого опору, інфрачервоного випромінювання, ін дукційного або високочастотного нагріву, їх споживні властивості визначаються функціональністю (час нагріву, найвища температура робочої поверхні тощо)та економічністю (зручність кори- стування, надійність тощо). За призначенням вони поділяються на підгрупи: для приготування їжі, для підігріву води, для прасування, для опалення приміщень, для обігріву тіла людини, інструмент з електронагрівом.
В кожній підгрупі вони класифікуються за: видом виробів; способом нагрівання; ступенем захисту від електричного струму (класи О, І, II, III);; ступенем захисту від вологи; умовами екс плуатації (для помірного, холодного клімату); конструкцією еле- ктронагрівача (відкриті,закриті, захищені); видом регулювання нагріву;потужністю; типом і розміром; матеріалом корпуса та його оздобленням.
Прилади для приготування і підігріву їжі: електроплити і переносні електроплитки (плитки мають одну або дві конфорки діаметром 145 та 180 мм, потужністю 800...1200 Вт з трьох- ступічастим регулюванням нагріву, а плити — трьох і п’ятиступінчасте регулювання), марніти (металічна або керамічна підставка з вмонтованим електронагрівачем, що нагрівається до 100оС), підігрівач дитячого харчування, термостат (тепло ізольована шафа в якій підтримують температуру близько 70оС).
Прилади для смаження, тушкування і випікання: шафа для смаження, вафельниці, тостери, грилі, фритюрниці тощо.
Прилади для варіння і приготування напоїв: самовари, чайники, кавоварки гейзерні та компресійні (працюють під тиском), каструлі тощо.
Прилади для нагрівання води: кип’ятильники (ВПМ потужністю 0,3 та 0,5 кВт, ВПН — 0,7...2,0 кВт, ВПНР з терморегулятором потужністю 1,6 та 2,0 кВт), ємкісні водонагрівачі (акумуляційні 6...160 л потужністю 1...3 кВт та проточні).
Прилади для прасування: електропраски звичайного використання (більше 0,8 кг) і малогабаритні (до 0,8 кг). Бувають з чавунною та алюмінієвою підошвою, потужністю 750... 1000 Вт та тривалістю розігріву 3...10 хвилин. Випускають типів: УТ з терморегулятором, УТП з терморегулятором і парозволожува- чем, УТПР — додатково з розбризкувачем.
Прилади для опалення приміщень: призначені для додаткового обігріву приміщень. Їх класифікують за такими ознаками:
^ за способом віддачі тепла: випромінювання, конвекція, комбіновані;
^ за місцем встановлення: на підлозі, настільні, настінні, підвісні, універсальні;
^ за потужністю: 0,5; 0,8; 1,0; 1,25; 1,6; 2,0; кВт;
^ за способом регулювання потужності: без регулювання, ручне регулювання, автоматичне регулювання


хиты: 283
рейтинг:+2
Профессии и Прикладные науки
инженерное дело
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь