пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Різновиди автомобілів, споживні властивості;

Історія появи автомобілів бере свій початок у далекому 18 столітті. На даний момент існує велика кількість марок виробників автомобілів, які діляться на такі типи.

Легковий автомобіль

Легковим вважається автомобіль для перевезення пасажирів (1-8, не включаючи водія) масою до 3500 кг. Є два типи легкових автомобілів, з закритими і відкритими кузовами. Є кілька варіантів закритого і відкритого кузовів.

Закритий ділиться на: седан, лімузин, універсал, купе, фургон і хетчбек.

Відкритий ділиться на: родстер, ландо, фаетон і кабріолет.

Вантажний автомобіль

Вид автомобілів, призначений для перевезення різних вантажів. На базі вантажних шасі випускаються спеціалізовані та спеціальні автомобілі.

До спеціалізованих автомобілів відносять автомобілі цивільного призначення, такі як авторефрежератори та автоцистерна.

До спеціальних автомобілів відносять:

а) автомобілі цивільного призначення, такі як карета швидкої допомоги, тягач, автокран, автовишка, катафалк, снігоочисник і пожежний автомобіль.

б) автомобілі військового призначення: бронеавтомобіль, бронетранспортер.

Позашляховик

Вид автомобілів підвищеної прохідності, як правило, легковий, адаптований для їзди по бездоріжжю. Відмінною особливістю позашляховиків є привід на всі колеса, а так само шини зі спеціальним малюнком протектора. І ряд інших технічних особливостей.

Гоночний автомобіль

Автомобіль, призначений для спортивних змагань, встановлення різних рекордів швидкості і т.п.

Пікап

Вантажопасажирська модифікація позашляховика або легкового автомобіля з відкритою платформою з заднім відкидним бортом. Вантажопідйомність пікапів варіюється від 150 до 4500 кг.

Автобус

Автомобіль, який не є тролейбусом, призначений для перевезень 8 і більше пасажирів.

Тролейбус

Безрейковий транспортний засіб, який живиться електроенергією від зовнішнього контактного проводу.

Електромобіль

Вид автомобілів, в яких для руху використовується енергія власних батарей і акумуляторів.

Гібридний автомобіль

Вид автомобілів, які використовують одночасно як традиційний двигун внутрішнього згоряння, так і електричний.

Види автомобілів амфібій

За класом автомобілі амфібії, як і всі транспортні засоби можна розділити на велосипеди амфібії, мотоцикли амфібії, квадроцикли амфібії, легкові, спортивні, позашляховики, мікроавтобуси, автобуси, вантажівки, броньовики, або човни-амфібії – це якщо до човна приробили колеса.

Також амфібії діляться по тому, за рахунок чого вони тримаються на воді. Це можуть бути понтони, які кріпляться з боків або спереду, також амфібії можуть триматися на воді за рахунок водонепроникного, а часто ще й запіненого днища або за рахунок великих коліс часто низького тиску, є також амфібії які тримаються завдяки повітряній подушці.

Амфібії по приводу на воді - рухаються за рахунок коліс (в деяких випадках гусениць тобто гусеничні амфібії) або окремого приводу.

Амфібії можна розділити за призначенням - для відпочинку, роботи або військові амфібії, так як більшість амфібій випускаються для армії то дуже часто можна зустріти перероблені амфібії для інших, кращих цілей.

Види автомобілів: паралельний гібрид

?Одним з найпопулярніших видів гібридних автомобілів в наші дні небезпідставно вважається "паралельний" гібрид. Небезпідставно, оскільки, як свідчить статистика, серед всіх класів гібридних авто саме паралельний гібрид займає почесне перше місце в світі (за кількістю проданих машин).

Якщо говорити про технічну сторону питання, то паралельна гібридна система, в більшості своїй схожа з послідовною. Наприклад, мова може йти про спосіб зарядки акумуляторних батарей електромотора (він ідентичний). Однак при цьому в паралельного гібрида є одна істотна відмінність. Його складові частини: двигун внутрішнього згорання і електромотор в процесі експлуатації автомобіля можуть бути абсолютно автономними, тобто працювати незалежно один від одного. Саме цей факт відрізняє паралельний гібрид від послідовного.


хиты: 152
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
инженерное дело
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь