пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


2-3 колесних засобів з ДВС;

Cамохідні (мототранспортні засоби), що мають менше ніж чотири колеса (мопеди, мотоцикли, мототрицикли) або чотири колеса (мотоквадрицикли)
–із двома колесами, робочий об’єм двигуна яких не перевищує 50 см3, у разі двигуна внутрішнього згорання, і максимальна конструктивна швидкість не перевищує 50 км/год за будь-якої силової установки (двоколісні мопеди).
– із трьома колесами, з будь-яким розташуванням коліс, робочий об’єм двигуна яких не перевищує 50 см3, у разі двигуна внутрішнього згорання, і максимальна конструктивна швидкість не перевищує 50 км/год за будь-якої силової установки (триколісні мопеди).
– із двома колесами, робочий об’єм двигуна яких перевищує 50 см3, у разі двигуна внутрішнього згорання, або максимальна конструктивна швидкість перевищує 50 км/год за будь-якої силової установки (мотоцикли).
– із трьома колесами, асиметрично установленими стосовно середньої поздовжньої вертикальної площини, робочий об’єм двигуна яких перевищує 50 см3, у разі двигуна внутрішнього згорання, або максимальна конструктивна швидкість перевищує 50км/год за будь-якої силової установки (мотоцикли з боковим причепом).
– із трьома колесами, симетрично розташованими стосовно середньої поздовжньої (вертикальної) площини, робочий об’єм двигуна яких перевищує 50 см3, у разі двигуна внутрішнього згорання, або максимальна конструктивна швидкість перевищує 50км/год за будь-якої силової установки (мототрицикли).
Мотоци?кл (від лат. motor - приводить в рух і грец. k?klos - коло, колесо), — двоколісний або триколісний (трицикл) механічний транспортний засіб з боковим причепом або без нього, що має двигун з робочим об'ємом 49,8 см? і більше. До мотоциклів прирівнюються моторолери, мотоколяски та механічні транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кг.
За призначенням моцикли підрозділяються на:
дорожні (транспортні)
спортивні

За конструкцією, формою та компоновкою рами, двигуна та колес (і відповідно за посадкою мотоцикліста), на такі основні групи:
шосейно-дорожні
шосейно-спортивні
позашляхові (ендуро)
кросові
гоночні
чоппери
Дорожні мотоцикли, завдяки малим габаритам і масі, хорошій маневреності, високій прохідності і простоті обслуговування використовуються як засіб індивідуального транспорту. До спеціальних мотоциклів відносяться патрульні, ескортні, торгові і т.п.
Сучасні мотоцикли, призначені для їзди дорогами загального користування, поділяють, залежно від призначення і особливостей конструкції, на такі типи: дорожній (родстер), спортбайк, стрітфайтер, чопер, круїзер, кастом, мотоцикл подвійного призначення, мотард, турер.


хиты: 612
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
инженерное дело
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь