пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

та 5 питання Побутові прилади для кухонних робіт: Ручний та електричний привід;

М'ясорубки складаються з електроприводу і насадки. Вони бувають шнековими і бесшнековими. У безшнекових м'ясо подрібнюється ножами, що обертаються. Шнекові по конструкції нагадують м'ясорубки з ручним приводом, але відрізняються вузьким і вищим розтрубом для завантаження м'яса. Основними функціональними властивостями м'ясорубок є продуктивність, маса одночасного завантаження і рівень якості, який оцінюють питомою продуктивністю. Електропривід служить для надання обертового руху шнеку і ножу м'ясорубки.

Кавові млини і кавомолки розрізняються способом подрібнення зерен кавою. Кавові млини дроблять зерна кави ножами, а кавомолки подрібнюють їх зубчатими дисками - жорнами. Показниками функціональних властивостей кавомолок і кавових млинів є величина разового завантаження, продуктивність і тонина помелу.

Соковижималки залежно від способу видалення жому підрозділяють на неавтоматичні, напівавтоматичні і автоматичні. Основні робочі частини — терковий диск і перфорована корзина.

Скиборізки - використовують для нарізання продуктів (хліба, ковбаси, сиру) скибками. Скиборізка складається з опорної плити, пересувної каретки, дискового ножа, обертання якого забезпечує електродвигун малої потужності.

Міксери — це судини у вигляді стакана різної місткості, в яких швидко обертаються ножі. Вони бувають настільними і ручними. Показниками функціональних властивостей є час і ефективність збивання (відношення об'єму готового продукту до об'єму початкового продукту).

У більшості випадків ручний міксер складається з пластмасового корпусу з ручкою, в якому розміщений колекторний двигун з редуктором для закріплення насадок.

Овочерізки виготовляють дисковими (ножі розташовані в диску, що обертається) і барабанними (ножі знаходяться за межами диска).

Морожениці складаються з електроприводу і алюмінієвої чаші з мішалкою і збивачкою.

Посудомийні машини застосовують декілька способів миття посуду, основними є: занурювання, механічний і водоструменевий. За способом завантаження розрізняють машини з вертикальним завантаженням і фронтальним.

Універсальні кухонні машини(кухонні комбайни) являють собою комплект насадок для обробітку харчових продуктів, які приводять в дію одним електродвигуном.Основний показник двигуна – це швидкість обертання: чим більше швидкість, тим більш функціональним вважається прилад. Прості моделі мають тільки одну швидкість, а більш сучасні – від чотирьох і більше.


хиты: 169
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
инженерное дело
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь