пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


Електричні прилади для прибирання приміщень;

Пилосос — пристрій, який створює розрідження повітря за допомогою повітряного компресора, що дозволяє йому всмоктувати пил і бруд; пил збирається системою, що фільтрує, усередині пилососа. Пилосос зазвичай використовується для очищення підлог і килимових покриттів.

Перші пилососи були виготовлені в США в 1869 році.

Основними вузлами сучасного пилососа є електродвигун, вентилятор і очисник повітря, вмонтовані в корпус. Комплектуються гофрованим шлангом з різними насадками. Сучасні фільтри здатні видаляти не лише бруд, але і мілкодисперсні алергени.

Пилососи бувають підлогові, ручні, ранцеві, автомобільні, щітки-пилососи та інші. Найпоширеніші підлогові пилососи. За способом утилізації пилу пилососи діляться на моделі з мішком (пилозбірник), з контейнером («циклон») і моделі з водяним фільтром.

На початку XXI століття з'явився принципово новий клас пилососів — пилососи-роботи, що виконують прибирання без втручання людини, такі як «Roomba», «Robomaxx», «Trilobite» тощо

Основні характеристики пилососа — це потужність всмоктування (зазвичай вважається достатньою величина в 300 Вт) і споживана потужність.

Підлогонатирач - машина для чищення, натирання і поліровки паркетних, фарбованих, лінолеумних, пластікатових і кахельних підлог. Бувають ручні, механічні та електричні. Механічні П. мають 1-4 нерухомі або обертові від тертя об натираючу поверхню щітки; переміщуються вручну за допомогою шарнірно приєднаної ручки-штанги. Електричний П. складається з швидкохідного колекторного електродвигуна (15 000 об / хв), вбудованого в металевий корпус, кожуха, щіткотримачів, ручки-штанги, з'єднаної з корпусом, і набору щіток і шайб.Обертання щіткам передається фрикційною, ремінною або зубчастою передачею; швидкість обертання щіток 600-900 об / хв. Щітки виготовляються зі штучної і натуральної щетини або з сухої трави; шайби - з фетру, сукна та ін матеріалів. Маса П. 4-11 кг, продуктивність 80-120 м2 /г, споживана потужність 180-450 вт.

Деякі П. забезпечені пристроєм для відсмоктування пилу, що утворюється при чищенні і поліровці підлоги, "плаваючими" щітками, контейнером і приставками для миття підлоги і килимів (з пристосуванням для запобігання розбризкування рідини). Випускаються також П. із спеціальними насадками для шліфування й полірування меблів і кузовів автомобілів; П., комбіновані з пилососом.

 


хиты: 1776
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
инженерное дело
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь