пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

3. Цивільно-правові засоби захисту прав (питарння викладено тезисно).

Цивільно-правові засоби захисту становлять собою передбачені законом засоби примусового характеру, за допомогою яких здійснюють відновлення (визнання) порушених прав та інтересів на винаходи, корисні моделі та промислові зразки, припинення порушень, а також майновий вплив на порушників. До них відносять:

•        вимогу патентоволодільця про припинення порушення;

•        вимогу про відшкодування збитків;

•        захист відповідача.

Вимога патентоволодільця про припинення порушення. Найпоширенішим способом захисту патентних прав є вимога патентоволодільця про припинення порушення. За рішенням суду порушнику може бути приписано припинити незаконне виготовлення запатентованого продукту або виробництво продукту запатентованим способом.

Вимога про відшкодування збитків. Другий засіб відновлення порушених патентних прав - вимога про відшкодування збитків. Відповідно до цивільного законодавства під збитками розуміють витрати, здійснені особою, право якої порушено, втрату або пошкодження її майна (реальну шкоду), а також неодержані доходи, які ця особа одержала б за звичайних умов обороту, якби її право не було порушено (упущену вигоду).

Захист відповідача. Найпоширенішим способом захисту відповідача є зустрічний позов про визнання патенту недійсним. Відповідач може також посилатися на наявне в нього право попереднього користувача або свою правомочність на використання запатентованої розробки.


17.11.2014; 01:05
хиты: 88
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь