пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

5. Патентне відомство та апеляційна палата.

Важливим учасником патентних відносин у будь-якій країні є Патентне відомство, яке забезпечує формування та проведення єдиної державної політики в галузі правової охорони промислової власності.

Так, в Україні постановою Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2000 р. за № 601 створено у складі Міністерства освіти та науки Державний департамент інтелектуальної власності як орган державного управління.

Зокрема, відповідно до визначених Положенням завдань Департамент:

•забезпечує функціонування системи експертизи заявки на об'єкти інтелектуальної власності;

•здійснює державну реєстрацію та ведення державних реєстрів, що стосуються об'єктів інтелектуальної власності;

•видає в установленому порядку охоронні документи на об'єкти інтелектуальної власності;

•здійснює реєстрацію договорів про передачу прав на об'єкти інтелектуальної власності, які охороняють на території України, та ліцензійних договорів;

•координує діяльність з передачі прав на об'єкти інтелектуальної власності, у тому числі створені повністю або частково за рахунок державного бюджету; організовує розгляд заяв і скарг про видачу охоронних документів на об'єкти інтелектуальної власності, а також інших звернень фізичних та юридичних осіб з питань інтелектуальної власності.

Наказом Міністерства освіти і науки України на базі Науково-дослідного центру патентної експертизи (НДЦПС) створено Державне підприємство «Український інститут промислової власності», яке підпорядковане Державному департаменту інтелектуальної власності.

Суб'єктом патентного права виступає Апеляційна палата.

Апеляційна палата - орган установи, створений для розгляду заперечень проти рішень установи щодо набуття прав на об'єкти інтелектуальної власності та інших питань, віднесених до її компетенції законом.

Заперечення подають до Апеляційної палати в порядку, встановленому законом та на його основі регламентом Апеляційної палати, затвердженим установою. Якщо у строки, передбачені для подання заперечення, не сплачено збір, заперечення вважають неподаним, про що особу, яка подала заперечення, повідомляють письмово.

Особа, яка подала заперечення, може оскаржити затверджене установою рішення Апеляційної палати в судовому порядку протягом 2 місяців від дати одержання рішення.


17.11.2014; 01:05
хиты: 89
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь