пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4. Автори твору.

Авторські права у творця твору виникають, щойно досягнутий творчий результат втілено в об'єктивну форму, що забезпечує його сприйняття іншими особами. При цьому не має значення, оприлюднено твір чи ні, повністю він завершений чи становить собою лише ескіз або начерк.

Суб'єктами авторського права визнають творців похідних творів.

Суб'єктом авторського права виступає упорядник збірника. Його праця полягає в тому, що він організовує, обробляє, систематизує або відновлює ті чи інші твори.

Суб'єктом авторського права є також особа, яка здійснила переклад твору. Перекладач має ряд правомочностей на виконаний переклад: на відтворення і розповсюдження перекладу, на авторську винагороду.

Виникнення ma види співавторства, Авторське право на твір, створений шляхом спільної праці двох або більше осіб (співавторство) належить авторам спільно, незалежно від того, чи становить твір одне неподільне ціле або складається з частин, кожна з яких має і самостійне значення (ст. 13 Закону «Про авторське право і суміжні права»).

Не можуть бути визнані співавторами особи, які не зробили творчого внеску у створення твору, а надали автору тільки певну допомогу або підтримку (матеріальну, організаційну, технічну тощо).

 

Основні риси співавторства. Співавторству властиві:

•   спільна творча праця кількох осіб;

•   створення спільного твору;

•   належність авторського права особі, яка бере участь у створенні твору.
Авторське   право   на   колективний   твір.   Авторське   право   на

колективний твір належить усім авторам разом незалежно від ступеня творчого вкладу кожного зі співавторів і характеру твору.


17.11.2014; 01:05
хиты: 94
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь