пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Поняття інвестиційного клімату.

Україна пройшла важливі етапи на шляху до інтеграції в світовий економічний простір:

  • 1 березня 1998 року набула сили Угода про партнерство і співпрацю з Європейським Союзом.
  • ЄС і США надали Україні статус країни з ринковою економікою.
  • Сенат США скасував поправку Джексона-Вєника щодо України.
  • Підписано міждержавні угоди щодо сприяння і взаємний захист інвестицій з 70 країнами світу.
  • Укладено 60 міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування практично зі всіма країнами СНД, Європи, багатьма країнами Азії, Північної і Південної Америки і кількома країнами Африки.
  • 16 травня 2008 року Україна набула статус члена СОТ. Вступ України до СОТ дає позитивний сигнал для активізації співпраці між Україною і ЄС по всіх напрямах, а також в інвестиційній сфері. 

Визначальним завданням державної політики у сфері  інвестиційної діяльності є формування сприятливого інвестиційного клімату.

 

Інвестиційний клімат – сукупність правових, економічних, регуляторних, політичних та інших факторів, які у кінцевому рахунку визначають ступінь ризику капіталовкладень та можливість їх ефективного використання.

 Активізація інноваційно-інвестиційної діяльності належить до системних питань, вирішення яких має здійснюватися на державному рівні, адже інвестиції в галузі не інноваційного характеру, враховуючи їх більш високу рентабельність, приватний сектор забезпечить самостійно, тоді як інноваційно спрямовані галузі потребують більшої уваги з боку держави.

 


03.10.2014; 01:48
хиты: 83
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь