пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» ИУК

Діяльність культурно-просвітницьких та мистецьких громадських об’єднань в сучасній Україні.

«Дзиґа» — мистецьке об'єднання, яке реалізовує різноманітні ідеї, проекти та мистецькі акції. Розгортає діяльність в межах Львова. Сфера діяльності: концерти, виставки, покази кіно, фото, дизайн, тексти, промо, авангардні рєволюції. Мистецьке Об'єднання «Дзиґа» було засновано у червні 1993 року членами Студентського Братства м. Львова (Маркіян Іващишин, Андрій Рожнятовський, Ярослав Рущишин) та відомими львівськими митцями (Сергій ПроскурняВлодко Кауфман).

Об'єднання сучасних митців України (ОСМУ)  — творче об'єднання українських художників. У програмі об'єднання було записано, що мистецтво — це ідеологічна надбудова суспільного життя. Тому його завданням повинно бути формування нової психології широких робітничо-селянських мас і бути чинником боротьби за комуністичні форми суспільної життєдіяльності. Митці добре усвідомлювали, що існує розрив між існуючим рівним художньої культури і сприйняттям його народних мас. Тому ставили собі за мету зменшити цей розрив.

У 1989 р. було засноване Товариство української мови імені Т.Шевченка, метою якого стало утвердження української мови у всіх сферах суспільного життя, її всебічного розвитку, охорона чистоти і самобутності мови. Відбувається справжній газетно-журнальний бум.

 


17.06.2014; 01:29
хиты: 779
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь