пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Зв’язок психології з іншими науками (філософією, анатомією, фізіологією, педагогікою, технічними науками)

Філософія. Зв'язки психології з філософією традиційні, оскільки до XIX століття наукові психологічні знання накопичувалися в рамках філософських наук, психологія була частиною філософії. До недавнього часу (перші факультети психології в нашій країні з'явилися в 1966 році в МДУ і ЛДУ) психологію вивчали на філософських факультетах університетів, і її деякі розділи (зокрема, загальна психологія, де даються визначення базових понять науки) тісно переплітаються з філософією.

Педагогіка надає психології інформацію про основні напрямки і закономірності навчання і виховання людей, що дозволяє виробляти рекомендації щодо психологічного забезпечення цих процесів. Зв'язок між цими близькими науками забезпечують педагогічна психологія і вікова психологія.

Медицина допомагає психології краще зрозуміти можливі механізми порушення психіки людей і знаходити шляхи для її лікування (психокорекції та психотерапії). На стику медицини та психології знаходяться такі гілки психології, як медична психологія та психотерапія.

Технічні науки також пов'язані з психологією, так як у них часто виникає проблема «стикування» складних технічних систем і людини. Даними питаннями займаються інженерна психологія і психологія праці.

Психофізіологія- фізіологія


22.06.2014; 22:10
хиты: 123
рейтинг:0
Общественные науки
психология
общественная психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь