пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

143. Типи, розмір та інші характеристики даних у СУБД Acce

 Основний структурний елемент Access — таблиця, в якій зберігається інформація. Усі інші обєкти засновані на даних таблиць. Подібно іншим базам даних Access використовує терміни поле стовпець таблиці і запис рядок таблиці. Кожне поле має свій тип даних та властивості. Від властивостей полів залежить, які типи даних можна вносити у поле, а які ні, а також те, що можна робити з даними, що містяться у полі.
Типи полів: 1. Текстовий — використовується для збереження текстової інформації довжиною до 255 символів. 2. Memo — використовується для збереження тексту великого обсягу до 65 535 символів. Особливість поля MEMO полягає в тому, що реально ці дані зберігаються не в полі, а в іншому місці, а в полі зберігається тільки покажчик на те, де розташований текст. 3. Числовий — використовується для збереження числових значень, що можуть використовуватися в математичних розрахунках. Воно теж має розмір, але числові поля бувають різними, наприклад, для введення цілих чисел і для введення дійсних чисел. В останньому випадку крім розміру поля задається також розмір десяткової частини числа. 4. ДатаЧас — значення вводяться до поля такого типу в стандартному форматі, наприклад, 1199, 12:53:00 РМ. 5. Грошовий — призначений для збереження точного значення дуже великих чисел і дозволяє проводити точні обчислення над ними. Грошові суми можна зберігати й у числовому полі, але в грошовому форматі з ними зручніше працювати. У цьому випадку компютер зо-бражує числа разом із грошовими одиницями, розрізняє карбованці і копійки, фунти і пенси, долари й центи.
6. Лічильник Counter — використовується для автоматичної нумерації запису, що додається. На перший погляд це звичайне числове поле, але воно має властивість автоматичного нарощування. Якщо в базі є таке поле, то при введенні нового запису в нього автоматично вводиться число, на одиницю більше, ніж значення того ж поля в попередньому записі. 7. Логічний —  використовується для збереження логічних величин, що мають тільки два значення Так чи Ні; 0 чи 1; Істина чи Неправда і т.п.. Довжина такого поля завжди дорівнює 1 біту. 8. Обєкт OLE — дозволяє зберігати документи, таблиці, графіки, малюнки, звукові сигнали, відео- та іншу інформацію, створену додатками Windows, що підтримують технологію OLE. 9. Майстер підстановок — таке поле служить для створення звязків між таблицями СУБД Access 97.
Властивості полів Крім основних елементів Імя поля, Тип даних, Опис поле може містити також набір властивостей. Кожен обєкт у Access має власний набір властивостей. Властивості поля залежать від його типу. Розмір поля Field Size. Формат Format
Access Mask Builder Построитель маски. Дробова частина Decimal Places
Підпис Caption Значення за замовчуванням Default Value Умова на значення Validation Rule Повідомлення про помилку Validation Text Обовязкове поле Required Допускається нульова довжина Allow Zero Length Індексоване поле Indexed


хиты: 221
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь