пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

141. Типи форм у Microsoft Access, приклади використання

В Access 97 є три стандартних види форм, які будуються автоматично : - стовпцева В столбец — всі поля запиту чи таблиці розташовуються на формі в одному чи кількох стовпчиках - стрічкова Ленточная – всі поля запиту чи таблиці розміщуються на формі у вигляді, подібному до електронної таблиці - таблична Табличная – форма відкрита в режимі таблиці. Форми використовуються з метою: -Виведення і редагування даних. Це найбільш поширений спосіб використання форм. Форми забезпечують виведення на екран даних у вигляді, який необхідний. З їх допомогою значно спрощується внесення змін, додавання та вилучення даних бази - Керування ходом виконання додатків. Щоб автоматизувати виведення певних даних чи виконання деякої послідовності дій за допомогою макросів і процедур Access Basic можна відкривати інші форми, виконувати запити чи команди меню, фільтрувати дані, роздруковувати звіти тощо - Введення даних. Форму можна створити тільки для введення в базу даних нових даних чи значень, які допомагають автоматизувати виконання додатків. - Виведення повідомлень. Форми можуть виводити допоміжну інформацію про роботу додатків або про дії, які виконуються.
Щоб відкрити форму , потрібно натиснути на вкладинку форма у вікні бази даних, вибрати потрібну форму із списка та натиснути на кнопку Открыть .
1. Створення автоформи В СТОЛБЕЦ. Для створення першої стандартної форми необхідно: -у відкритому вікні бази даних відкрити вкладинку формы і натиснути кнопку создать; -у діалоговому вікні новая форма, яке з’явиться, відкрити список таблиць і вибрати з них ту, з якої потрібно створити форму; — виконати команду автоформа: в столбец у тому ж діалоговому вікні. — У результаті з’явиться вікно форми, де всі поля розташовані в стовпець. Такі форми зручні для швидкого виведення даних. Порядок полів форми відповідає порядку полів у таблиці чи запиті: перше поле таблиці чи запиту буде першим полем форми. При спробі закрити створену форму система робить запит про необхідність її збереження. Якщо форма зберігається, то видається ще один запит про ім’я, під яким буде зберігатись створена форма. Ім’я можна ввести нове або згодитися з тим, яке пропонує система. 3. Створення автоформи ЛЕНТОЧНАЯ. Щоб створити автоформу ЛЕНТОЧНАЯ необхідно: на вкладинці ФОРМИ вікна бази даних натиснути кнопку СОЗДАТЬ; — у діалоговому вікні НОВАЯ ФОРМА, яке з’явиться, виділити таблицю або запит, з яких потрібно створити форму; — виконати команду АВТОФОРМА: ЛЕНТОЧНАЯ у тому ж діалоговому вікні. — Access створить стрічкову форму. У цій формі кожний запис займає окремий рядок-стрічку. Стрічкові форми дають можливість одночасно переглядати кілька записів. — Розміри форм в стовпчик і стрічкової можна змінювати. Для цього потрібно: — встановити приблизний розмір вікна як у Windows; — розкрити меню ОКНО і виконати команду ПО РАЗМЕРУ ФОРМЫ. 4. Створення автоформи ТАБЛИЧНАЯ. Щоб створити табличну автоформу, потрібно виконати такі дії: -на вкладинці ФОРМИ вікна бази даних натиснути кнопку СОЗДАТЬ; -в діалоговому вікні НОВАЯ ФОРМА вибрати таблицю чи запит, з яких буде створена форма; — в тому ж діалоговому вікні виділити опцію АВТОФОРМА: ТАБЛИЧНАЯ.
Access створить табличну автоформу. Табличні автоформи, як і стрічкові, дають можливість переглядати одночасно кілька записів. Різниця лише в тому, що табличні автоформи представляють тільки вміст бази даних без растрових зображень, розмітки та ін., це тільки електронна таблиця. 5. Підлеглі форми. Хорошим прикладом підлеглої форми може служити форма ЗАКАЗЫ бази Борей. Хоча форма ЗАКАЗЫ виглядає, як єдине ціле, центральна частина вікна яка нагадує таблицю, насправді є підлеглою формою, внесеною в форму ЗАКАЗЫ. В основній частині форми виведена інформація з запиту, який об’єднує таблиці КЛИЕНТЫ, СОТРУДНИКИ та ЗАКАЗЫ. Інформація у введену форму поступає з запиту до таблиць ЗАКАЗАНО і ТОВАРЫ.
 


хиты: 155
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь