пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

136. Типи даних у Excel 200097 та способи їх внесення та редагування


У клітинці Excel можуть міститися такі типи даних: • числовий, включаючи дату і час • текст • формула. 1. . Числовий тип. Можливі такі основні форми числа: ціле, дійсне, з експонентою, дробове. Для цілого числа допустимо використовувати цифри 0 . 9, а також знаки + і -. Дійсне число включає додатково крапку, яка розділяє цілу і дробову частини. Число з експонентою складається з мантиси і порядку, розділених латинською літерою е або Е. Наприклад: 4.89Е+04=4.89104=48900. Мантиса — 4.89, порядок — 4. Число з експонентою трактується як мантиса, помножена на 10 у степені, що дорівнює порядку.
Для введення дробового числа слід ввести цілу частину числа, потім символ пропуску, далі чисельник, символ і знаменник. Якщо ціла частина числа відсутня, то слід ввести на її місце 0. Дата вводиться у форматі ДДММРРРР, а час — у форматі ГГ:ХХ:СС. 2.  Текстовий тип. Якщо дані вводяться не у форматі числа, то Excel сприймає їх як текст. Якщо Excel може інтерпретувати введені дані як число або формулу, то даним має передувати апостроф наприклад, якщо вводиться текст 1234, який може сприйнятися як число, тоді рядок введення повинен мати вигляд 1234. Якщо введений у клітинку текст довший, ніж ширина клітинки, то він розповсюдиться вправо на сусідні клітинки, якщо вони порожні. Якщо сусідні справа клітинки не порожні, то текст на екрані урізається, однак у памяті компютера цей текст зберігається повністю. При встановленні прапорця Переносить по словам вкладки Вьіравнивание вікна діалогу Формат ячеек це вікно викликається командою Форматячейки текст буде переноситись, займаючи в клітинці декілька рядків.3 . Формула. Формула починається із символу =і являє собою сукупність операндів, зєднаних знаками операцій і круглих дужок. Операндом може бути число, текст, логічне значення, адреса клітинки посилання на клітинку, функція. В полі клітинки після введення формули може відображатись або формула, або значення, обчислене за формулою. Вид відображення залежить від того, чи включена опція Формула на вкладці Вид вікна діалогу Параметри. Це вікно викликається комадною СервисПараметрн.
Редагувати вміст вічка можна декількома способами: 1. виділити вічко і редагувати його в рядку формул, перемістивши курсор на потрібне місце. 2. двічі клацнути вічко мишею або виділити вічко і натискувати клавішу F2. В цьому випадку редагування даних можна виробляти безпосередньо у вічку, або в рядку формул. Завершивши редагування вічка, натискуйте клавішу Enter або кнопку Введення Enter у рядку формул. Якщо ви помилилися під час введення даних у вічко, то натискуйте клавішу Backspace і видалите непотрібні символи. Відміна введенні Для відміни введення даних у вічко натискуйте клавішу Esc або кнопку Відміна Cancel у рядку формул. Очищення вічка. Аби очистити вічка, рядки або стовпці, виділите їх і натискуйте клавішу Delete або в меню Правка Edit виберіть команду Очистити Clear а потім одну з команд: Все All, Формати Formats, Вміст Contents Del або Примітки Comments. Якщо виділити заповнене вічко і ввести в нього символи, то ці символи замінять дані, які знаходилися у вічку раніше. Аби вносити зміни прямо у вічку, а не використовувати для внесення змін рядок формул, виберіть в меню Сервіс Tools команду Параметри Options відкрийте вкладку Правка Edit і встановите прапорець Правка прямо у вічку Edit directly in cell . Відмова від операції і повернення скасованої дії Так само, як при роботі з іншими програмами Microsoft Office, якщо, при редагуванні документа ви зробили помилку і хочете її виправити, виберіть команду Відмінити Undo у меню Правка Edit або натискуйте клавіші Ctrl+Z. Для відміни останніх дій, виберіть команду Повернути Redo у меню Правка Edit . Детальніше це питання розглянуте в главі 4 в розділі «Виправлення помилок при введенні тексту».


хиты: 200
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь