пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

131. Технологія проектування та створення бази даних в Acces.

 Проектування бази даних відбувається на основі концептуальних вимог її кінцевих користувачів. Під час проектування бази даних враховується таке: база даних повинна задовольняти актуальним інформаційним потребам; дані перед включенням до бази даних повинні перевірятися на достовірність; доступ до даних повинні мати тільки особи з відповідними повноваженнями; база даних повинна легко розширятися під час реорганізації та збільшення обсягів предметної області. Етапи проектування бази даних: Визначення мети створення бази даних. Проектування концептуальної моделі бази даних. Проектування зовнішніх моделей даних. Проектування внутрішньої моделі даних. Оцінка внутрішньої моделі даних. Реалізація бази даних.

Аналіз ефективності бази даних. Створення бази даних на основі шаблону
Найшвидший спосіб створення бази даних — це використання шаблону, який найкраще відповідає вашим потребам. Шаблони мають визначену структуру даних, і припасування наявних даних до структури шаблону може потребувати багато часу. Якщо базу даних відкрито, натисніть кнопку Microsoft Office та виберіть пункт Закрити базу даних, щоб відобразити сторінку Початок роботи з Microsoft Office Access. Кілька шаблонів відображено на сторінці Початок роботи з Microsoft Office Access, до інших можна отримати доступ, вибравши посилання на панелі Категорії шаблонів. Додаткові шаблони можна завантажити з веб-сайту Office Online. Виберіть потрібний шаблон. Застосунок Access пропонує ім’я файлу бази даних у полі Ім’я файлу — за потреби його можна змінити. Щоб зберегти базу даних в папці, відмінній від папки, що відображається під полем імені файлу, натисніть кнопку, перейдіть до папки, в якій потрібно зберегти базу даних, і натисніть кнопку ОК. За потреби можна створити та зв’язати базу даних із сайтом Windows SharePoint Services 3.0. Натисніть кнопку Створити або Завантажити для шаблону Office Online. Створення бази даних без використання шаблону
Якщо не слід використовувати шаблон, можна створити базу даних за допомогою власних таблиць, форм, звітів та інших об’єктів бази даних. Зазвичай потрібно виконати одну або обидві наведені нижче дії: Введення, вставлення або імпортування даних до таблиці, створюваної під час створення нової бази даних, і повторне виконання процесу з новими таблицями, які створюються за допомогою команди Таблиця на вкладці Створення.

Імпортування даних з інших джерел і створення нових таблиць під час виконання цього процесу.Створення пустої бази данихНа сторінці Початок роботи з Microsoft Office Access у розділі Нова пуста база даних виберіть пункт Пуста база даних.В області Пуста база даних введіть ім’я файлу в полі Ім’я файлу. Якщо не вказати розширення файлу, застосунок Access додасть його автоматично. Щоб змінити розташування файлу, вказане за промовчанням, виберіть елемент Пошук розташування для бази даних поруч із полем Ім’я файлу, перейдіть до нового розташування та натисніть кнопку ОК.Натисніть кнопку Створити.Щоб додати дані, введіть або вставте дані з іншого джерела, як описано в розділі Копіювання даних з іншого джерела до таблиці Access.


хиты: 358
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь